2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fázott, ezért betört a templomba

Elmondása szerint a hideg miatt tört be az egyik szikszói templomba az a csenyétei férfi, akit az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói másnap már el is fogtak .
Az Encsi Rendőrkapitányság ügyeletére a napokban a délelőtti órákban érkezett bejelentés, miszerint az egyik szikszói templomba ismeretlen tettes betört. A rendőrkapitányság forrónyomos csoportja a helyszínre érkezve megállapította, hogy az elkövető miután betörte az ablakot behatolt az épületbe, illetve abba a helységébe, ahol adományokat tároltak.

A helyszínen végzett adatgyűjtés során több helyi lakos is beszámolt be egy feltűnően alacsony, ápolatlan külsejű, számukra ismeretlen férfiről, aki a bejelentést megelőző napon a templomban tartózkodott.

A helyi közlekedési útvonalak ellenőrzése során a forrónyomos csoport vezetője észrevett egy a személyleírásnak megfelelő férfit a 3-as számú fő közlekedési út melletti kerékpárúton bandukolni.

Az igazoltatása során kiderült, hogy csenyétei lakos, arról azonban, hogy mit keresett Szikszón, zavaros válaszokat adott. A 47 éves férfit a rendőrök az Encsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol kihallgatása során beismerte, hogy az éjjeli órákban betört az altemplomba. Onnan ruhaneműket vett magához, mivel elmondása szerint fázott.

Az elkövetővel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, melynek során a férfi szabadlábon védekezhet.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…