2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Engedély nélküli „favágók”

Két nap alatt hét fatolvajt fogtak a tiszaújvárosi rendőrök. A bíróság az elkövetőkkel szemben négy nap elzárást szabott ki.Az elmúlt hétvégén a Szakáld és Hejőszalonta közötti útszakaszon a vasúti sínpálya melletti erdősávnál egy szabadidős tiszaújvárosi rendőr tetten ért három férfit, amint fát tulajdonítottak el. Az erősítés megérkezéséig visszatartotta az elkövetőket.

A kivágott fa elszállításához a férfiak egy kerékpárt akartak használni, amire már fel volt pakolva kb. 100 kg akác, illetve nyárfa. A „favágók” elismerték a lopás tényét, a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett mindhármukkal szemben. Az eszközül használt baltát a hatóság lefoglalta, a kivágott fa az önkormányzat udvarán került elhelyezésre, a terület tulajdonosa pedig értesítve lett a történtekről.

Másnap a Tiszaújváros-Szederkényi gáttól érkezett bejelentés a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, miszerint a gátoldalban többen is fát vágnak.

A helyszínre érkező járőrök négy férfit értek tetten, amint éppen fát fűrészelnek. A kitermelésre engedéllyel nem rendelkeztek a „favágók”, ezért mindannyiukat a rendőrök a előállították. A szabálysértési eljárás során az elkövetés eszközét és a kivágott fát a hatóság lefoglalta.

A tiszaújvárosi rendőrök folyamatosan figyelemmel kísérik a hasonló cselekményeket és mindent megtesz annak érdekében, hogy a tulajdon elleni szabálysértések visszaszoruljanak az illetékességi területen. Ennek a legmegfelelőbb eszköze az aktív és hatékony szolgálatellátás. A szabálysértők elfogása a fenti esetekben is az egyenruhások éberségének köszönhető, mivel mindkét esetben megszakították az elkövetők cselekményét. A falopások visszaszorítása különösen kiemelt cél, amit jól mutat az is, hogy a tolvajok sikeres elfogásában egy szolgálaton kívüli kolléga is segítséget nyújtott.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szombat hajnalban kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint a tetőszerkezete Halmajon, a Széchenyi úton. Az encsi …
Csalt a kaszás
Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A …

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …