2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Előzetesben az éjszakai rablók

Készpénznek vehetik az előzetes letartóztatást azok a rablók, akik az otthonában támadtak meg egy idős nőt és megtakarított forintjait akarták tőle elvenni.
Szenteste előtt egy nappal a késő éjszakai órákban támadtak meg egy 89 éves idős nőt alsózsolcai otthonában. A három hívatlan látogató miután rátört a sértettre azonnal bántalmazni kezdte az asszonyt. Az ellenállás sikolya azonban megrémisztette őket, így a kutatást félbehagyva üres kézzel menekültek el a helyszínről.
A Miskolci Rendőrkapitányság által bevezetett forró nyomos intézkedések hamar eredményre vezettek és körvonalazódott az elkövetők sziluettje. Az elfogott két 17, illetve 15 éves elkövetők elismerték tettüket, és többek között elmondták, hogy az előre megbeszélt tervük alapján csak készpénzt akartak elvenni az áldozatuktól.
A Miskolci Rendőrkapitányság a fiatalkorú fiúkkal szemben csoportos rablás miatt folytat eljárást, akiket a hatóság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.
Amennyiben a rablást csoportosan követik el a büntetőtörvénykönyv az elkövetőket öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni! A csoportos elkövetés a rablásnál is súlyosbító körülmény és nem szükségszerű, hogy a rablásban résztvevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy társa vagy társai a sértett értékeit elvegye.
A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez. A társaival szemlátomást egyetértő pszichikai bűnsegéd jelenlétével a sértettre bénító, a tettesre bátorító hatást gyakorol.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…
Kölykök a csomagban
Alig néhány hetes kölyökkutyákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy román furgonba pakolt csomagok k…

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…