2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Előzetesben a tiszalúci gázoló

Előzetesben a tiszalúci gázolóElőzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki halálos közlekedési balesetet, okozott Tiszalúcon. A balesetben egy fiatal lány veszítette életét.

 

Mint arról már tudni lehet Tiszalúc belterületén még március 17-én este hét óra után néhány perccel sétált egy 22 éves lány és egy 25 éves fiú. Egy arra haladó személygépkocsi sofőrje ittasan és nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezette járművét, aminek következtében elütötte a gyalogosokat, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.

A baleset következtében a 22 éves tiszalúci lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette. A 25 éves kisgyőri fiatalembert pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a helyszín közelében elfogták azt a 39 éves tiszalúci férfit, aki a halálos kimenetelű gázolás elkövetésével gyanúsítható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett tiszalúci B. S.-sel szemben segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

 

A közlekedés biztonsága életünk biztonsága!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első két hónapjában 100 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ami 10 százalékkal kevesebb az előző esztendő hasonló időszakához képest. Hét halálos közlekedési baleset történt 2010 januárjában és februárjában, amelyekben nyolcan veszítették életüket.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint: Segítségnyújtás elmulasztása 172 § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (3) A büntetés bűntett miatt három évig, ha a sértett meghal öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek