2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

ELBIR – bűnmegelőzési hírlevél

Az internetes vásárlások veszélyeire hívja fel a figyelmet az ELBIR aktuális kiadványa.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2014 októberében megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét.

A reciklika megemlíti, hogy az internet az élet minden területén a hétköznapok részévé vált, előnye közismert, hiszen házhoz hozza többek között az ismeretet, a szórakozást. Sokan használják adásvételek lebonyolításához az apróhirdetési oldalakat, ahol olyan veszélyek rejtőznek, melyekkel az internethasználók sokszor nincsenek tisztában. A kiadvány többek között tanácsokat ad arra nézve is, hogy mire érdemes odafigyelni internetes vásárláskor.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).
Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://bunmegelozes.eu/index.html

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek