2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Vágányzár lesz

2014. október 19-én, vasárnap 06:50-től október 27-én, hétfőn 04:07-ig munkálatok miatt lezárják a Tiszai pályaudvaron a villamos végállomást, ezért a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar között vágányzár lesz. A vágányzár idején villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. A Selyemrét megállóhely és Felső-Majláth végállomás között, illetve az Újgyőri főtér – Vasgyár között továbbra is villamosok járnak majd.

Mindezek mellett ebben az időszakban a teljes villamosvonalon éjszakánként is vágányzár lesz, vagyis éjszakánként szintén villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a villamosok helyett.

Vágányzár a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét megállóhely között

A Tiszai pályaudvar villamos végállomását munkálatok miatt lezárják, emiatt a Selyemrét megállóhely és Tiszai pályaudvar között vágányzár lesz. A vágányzár ideje alatt a villamosok helyett TSVP jelzéssel villamospótló autóbuszok fognak közlekedni. Ugyanebben az időszakban a teljes villamosvonalon éjszakai vágányzár is lesz, ekkor 1VP jelzéssel fognak közlekedni a villamospótló járatok.

Október 19-én a Tiszai pályaudvarról az utolsó villamos 06:48-kor, az első TSVP jelzésű villamospótló autóbusz a Selyemrétről 06:54-kor, a Tiszai pályaudvarról 07:00-kor indul.

Összefoglalva, a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között a villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni:
·         a TSVP jelzésű, első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról a Selyemrét megállóig 4:07-kor, az utolsó 22:05-kor indul, ezt követően az éjszakai vágányzár lép életbe a teljes villamosvonalon.
·         az 1VP jelzésű első villamospótló járat a Tiszai pályaudvarról 22:20-kor, az utolsó 03:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1 VP jelzésű villamospótló járat 22:50-kor, az utolsó 04:15-kor indul.

Eljutás a Vasgyárba

A Vasgyárba, illetve a Vasgyárból a 0-s villamossal, illetve az Újgyőri főtérről induló, Vasgyár érintésével közlekedő valamennyi buszjárat (9, 19, 21, 29, 67-és 68-as) igénybevételével lehetséges.


Éjszakai vágányzár

2014. október 19-27. között éjszakai vágányzár lesz a villamosvonal teljes hosszán, az utolsó éjszakai vágányzár 27-én hajnalban ér véget. Az éjszakai vágányzár ideje alatt a villamosok helyett 1VP jelzéssel villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között.

A villamospótló autóbuszok indulási ideje és helye

A Tiszai pályaudvarról az első villamospótló autóbusz 22:20-kor, az utolsó 3:37-kor indul. Felső-Majláthról az első 1VP jelzésű villamospótló autóbusz 22:50-kor, az utolsó 4:15-kor indul. A villamospótló autóbuszok a Tiszai pályaudvar végállomáson a 31-es autóbusz megállóhelyéről indulnak, Felső-Majláth végállomáson ezeket a villamospótló járatokat a villamos felszállóhellyel párhuzamosan lehet igénybe venni. A villamospótló autóbuszok a villamos menetrendben meghirdetett indulási időpontokban indulnak.

A villamospótló autóbuszok útvonala

A villamospótló járatok a Tiszai-pályaudvar – Újgyőri piac között a villamosmegállókban állnak meg (vagyis a belvároson keresztül közlekednek), az Újgyőri piac után a Testvériség utcánál rátérnek a közútra, és az alábbi helyeken lehet ezeket a villamospótló autóbuszokat igénybe venni:
a Bulgárföld, a Diósgyőr városközpont, valamint az Alsó-Majláth villamosmegállóhelyek helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein állnak meg.
A villamospótló autóbusz a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamosan, az út szélén kialakított villamospótlóautóbusz-megállóhelyeken állnak meg a villamospótló járatok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek