2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Cél a jó együttműködés

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kihelyezett nyílt napot tartott Hejőkeresztúrban.

A rendőri munka egyik alappillére az állampolgárokkal, társszervekkel és egyéb szervezetekkel való jó kapcsolat kiépítése, illetve folyamatos fenntartása, elmélyítése.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, kiemelten a roma nemzetiségi önkormányzatokkal történő együttműködés keretében, továbbá a hátrányos helyzetben élő gyermekek megszólítása céljából, évről-évre igyekszik kihasználni a kapcsolatteremtés eszközeinek minél szélesebb skáláját.

A rendőrkapitányság az együttműködés keretében már évek óta szervez kihelyezett nyílt napot, melynek 2008 óta a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda ad otthont. A tanintézményben magas a hátrányos helyzetű gyerekek aránya, azonban az iskola az integrációs nevelést országosan is elismerten végzi.

A rendezvényre a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén lévő valamennyi általános iskolát meghívta. Az oktatási intézmények hallgatói így betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, a diákok összemérhették ügyességüket, illetve tudásukat a kerékpáros versenyen és a KRESZ-teszten.

A résztvevő gyermekek és a programra meghívott vendégek kipróbálhatták a bűnügyi technikusok felszerelését, szemléltető táblák segítségével megismerhették a fegyverek felépítését és működését, beülhettek a kiállított szolgálati gépjárművekbe és a rendezvényen résztvevő rendőrségi szolgálati kutyát is megsimogathatták. A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai saját szolgálati gépjárműik bemutatásával színesítették az eseményt.

A nyílt napon tartott közlekedési versenyen összesen kilenc csapat vett részt, melynek zárásaként minden versenyző ajándékcsomagot vehetett át jutalomként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…