2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Cél a jó együttműködés

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kihelyezett nyílt napot tartott Hejőkeresztúrban.

A rendőri munka egyik alappillére az állampolgárokkal, társszervekkel és egyéb szervezetekkel való jó kapcsolat kiépítése, illetve folyamatos fenntartása, elmélyítése.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, kiemelten a roma nemzetiségi önkormányzatokkal történő együttműködés keretében, továbbá a hátrányos helyzetben élő gyermekek megszólítása céljából, évről-évre igyekszik kihasználni a kapcsolatteremtés eszközeinek minél szélesebb skáláját.

A rendőrkapitányság az együttműködés keretében már évek óta szervez kihelyezett nyílt napot, melynek 2008 óta a hejőkeresztúri IV. Béla Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda ad otthont. A tanintézményben magas a hátrányos helyzetű gyerekek aránya, azonban az iskola az integrációs nevelést országosan is elismerten végzi.

A rendezvényre a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén lévő valamennyi általános iskolát meghívta. Az oktatási intézmények hallgatói így betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, a diákok összemérhették ügyességüket, illetve tudásukat a kerékpáros versenyen és a KRESZ-teszten.

A résztvevő gyermekek és a programra meghívott vendégek kipróbálhatták a bűnügyi technikusok felszerelését, szemléltető táblák segítségével megismerhették a fegyverek felépítését és működését, beülhettek a kiállított szolgálati gépjárművekbe és a rendezvényen résztvevő rendőrségi szolgálati kutyát is megsimogathatták. A Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai saját szolgálati gépjárműik bemutatásával színesítették az eseményt.

A nyílt napon tartott közlekedési versenyen összesen kilenc csapat vett részt, melynek zárásaként minden versenyző ajándékcsomagot vehetett át jutalomként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…