2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bűnmegelőzési előadás a hejőbábai pszichiátriai otthonban

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során igyekszik az áldozattá-, illetve elkövetővé válás szempontjából veszélyeztetett csoportok védelmére helyezni a hangsúlyt, illetve minél szélesebb körben rávilágítani az időszakosan felmerülő problémákra. Ezen folyamatba illeszkedve 2011. március 29-én a Hejőbábai Pszichiátriai Otthonban, az intézményvezető felkérésére bűnmegelőzési előadást tartott a rendőrkapitányság vezetője, illetve a bűnügyi osztály áldozatvédelmi feladatokat ellátó főnyomozója.

Az előadás témája az ott lakó gondozottak sérelmére, illetve általuk leggyakrabban elkövetett vagyon-, személy- és nemi erkölcs elleni bűncselekményekre terjedt ki.

Az előadás célja volt az ott lakókkal ismertetni a jogellenes magatartásokat, az azoktól való tartózkodást, a kiszabható büntetéseket, továbbá a figyelmet felhívni egymás értékeinek és testi épségének megóvására.

Ezen kívül kiemelt feladat volt az otthon szobáiban történő dohányzás során keletkezett tűzesetek súlyos következményeire való figyelemfelhívás is.

Az otthon lakói felvilágosítást kaptak – többek között – arról is, hogy a sérelmükre elkövetett bűncselekményt azonnal közöljék az ápolóval, gondnokukkal.

Az előadáson kb. 70 gondozott és ápoló vett részt, akik nagy érdeklődéssel hallgatták az elhangzottakat, illetve személyes élményeik alapján kérdéseket tettek fel a témával kapcsolatosan.

Az előadást követően ismeretterjesztő, bűnmegelőzési szórólapok kiosztására került sor a hallgatóság körében.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek