2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Biztonsági intézkedés Szentistvánon

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében legutóbb Szentistvánon kellett biztonsági intézkedést alkalmazni egy 83 éves nő érdekében.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint Szentistvánon egy idős nő kabát, vagyis megfelelő téli öltözet nélkül indult útnak 2012. december 12-én a kora reggeli órákban. A bejelentést követően a járőrök a hóban botorkáló és már-már átfagyott nyugdíjastól megtudták, hogy a boltba indult, de már segítség nélkül sem oda, sem haza nem ért volna. A nehezen közlekedő idős nőnél fennállt a kihűlés veszélye, ezért a rendőrök haza szállították őt fűtött lakásába és értesítették a hozzátartozóit.

Óvó intelem!

A rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek