2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Kislányát kényszerítette lopásra

Betörés, nyomozás és ítélet két nap alatt

Betörés, nyomozás és ítélet két nap alattEgy szendrői kocsma feltöréséről január 27-én a reggeli órákban értesítették a rendőrséget. A gyors és eredményes nyomozásnak köszönhetően két nap múlva a bíróság meg is hozhatta ítéletét az elkövetőkkel szemben.

 

Az egyik szendrői italbolt tulajdonosa január 27-én a kora reggeli órákban tett bejelentést az Edelényi Rendőrkapitányságon. A feljelentő elmondta, hogy kocsmájából feltehetően az elmúlt éjszaka majd 100 000 forint értékben vittek el ital- és dohányárut.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként hamar látókörbe került két helybéli férfi, akik korábban hasonló módon elkövetett bűncselekményeik miatt már nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt. Így, a bejelentéstől számított négy órán belül a gyanúsítottakat előállították az Edelényi Rendőrkapitányságra. Az eléjük tárt bizonyítékok és a házkutatás során lefoglalt értékek láttán nem tehettek mást, beismerték az általuk elkövetett bűncselekményt.

A gyanúsítottakat a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, egyben kezdeményezte gyorsított eljárás keretében bíróság elé állításukat. A taláros testület január 29-én meghozott ítéletében a két vádlottra tíz, illetve hat hónap letöltendő szabadságvesztést szabott ki.

 

Információs háttér:

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén ebben az évben összesen nyolc lakás, illetve üzletbetörés történt, ebből ötöt sikeresen felderítettek a nyomozók, a többi eljárás pedig jelenleg is folyamatban van.

Az Edelényi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek