2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
A főváros továbblökte a BKV-t a lejtőn

A főváros továbblökte a BKV-t a lejtőn

A főváros továbblökte a BKV-t a lejtőnA Lehet Más a Politika sajnálattal tapasztalta, hogy a fővárosi közgyűlés nem kíván foglalkozni a BKV katasztrofális helyzetének megoldásával.

Az LMP kezdeményezésére Katona Kálmán független képviselő csütörtökön indítványt nyújtott be, hogy a közgyűlés kérje Demszky Gábor főpolgármestert: terjessze a fővárosi képviselők elé a budapesti közlekedés átalakításának koncepcióját.

A BKV-sztrájk, a társaságot körüllengő korrupció és a rossz műszaki állapotú járművek tömeges meghibásodása a téli időjárási viszonyok között azt bizonyították, hogy a jelenlegi feltételekkel nem működhet tovább a társaság:

· át kell alakítani a főváros és az agglomeráció közösségi közlekedésének teljes struktúráját és finanszírozásának módját,

· újra kell gondolni a Főváros Önkormányzata és a BKV kapcsolatát,

· át kell alakítani a hagyományos nagyvállalatként működő BKV-t.

A közlekedési vállalat átalakítására tett ökopárti reformjavaslat megteremtene egy kis méretű, de hatékony megrendelő és ellenőrző szervezetet, amely versenyeztetett szolgáltatókkal szerződik az utasszállításra, valamint biztosítja a hatékonyság növekedését és a finanszírozás tisztaságát.

Az LMP szomorúan tapasztalta, hogy a közgyűlés a Fidesz-frakció tartózkodása mellett leszavazta az indítványt, ezzel meggátolta, hogy a fővárosi közösségi közlekedés helyzetének megoldása megkezdődhessen, és továbblökte a közlekedési vállalatot azon a lejtőn, amin évek óta csúszik lefelé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…