2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Az ingatlant érintő csalások is megelőzhetők

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt napjainkban ismét felélénkült az ingatlanpiac. Ingatlan vásárlása, értékesítése vagy felújítása esetén figyeljünk, hogy ne váljunk csalók áldozatává!Fotó: pixabay

Ennek érdekében fogadja meg tíz tanácsunkat:

Ne dőljön be olyan kínálatnak, amelyben pénzügyi helyzetük megoldására például lakáscserét kínálnak!

Fenntartással fogadja azt az előnyösnek tűnő ajánlatot is, amelyben önzetlenül ígérik, hogy kifestik, átalakítják a lakást, a munka idejére pedig ingyen vagy nagyon előnyös feltételekkel egy szükséglakást ajánlanak fel!

Saját megnyugtatására kérjen a felújítási munkát elvállalótól több referenciát, amelyet érdemes leellenőriztetni!

Nézzen, vagy nézessen utána a megvásárlandó ingatlannak az illetékes hatóságnál (pl. önkormányzat, végrehajtó, stb.) illetve évente két alkalommal a Földhivatal nyilvántartásából ingyen is lekérheti a tulajdoni lap másolatot, valamint érdeklődjön a „leendő” szomszédoknál!

Minden esetben beszélje meg családtagjaival az ingatlanát érintő jogügyleteket, a szerződéseket aláírás előtt mutassa meg nekik!

Lakásvásárláshoz, cseréhez szükséges szerződések aláírása előtt az abban foglaltakat figyelmesen olvassa el, nézesse meg hozzáértő személlyel (pl.: ügyvéd)!

Szerződéskötésre, pénz átadás-átvételre lehetőleg saját ügyvéddel, de legalább két tanúval érkezzen, akik aláírásukkal is hitelesítsék az iratokat!

Amennyiben megoldható, ajánlott a pénzforgalmat átutalással bonyolítani.

Jól gondolja meg, hogy milyen jogügyletben vállal kezességet! Döntése előtt tájékozódjon, kérje ki hozzáértő személyek véleményét is! Biztosítékként ajánlott az ügyletbe szakértőt (pl.: saját ügyvéd) bevonni!

A „kecsegtető” ajánlatokat fogadja fenntartással! Tájékozódjon, informálódjon, hogy megelőzhesse a bajt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum