2024. 08. 18. vasárnap

Ilona
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF

Állampolgár segített a betörő elfogásában

Egy tiszaújvárosi férfi  augusztus 11-én, a késő esti órákban arra lett figyelmes, hogy a városi piactéren lévő egyik üzletbe két személy éppen betört.

 

A szemtanú elsietett, hogy segítséget kérjen, és a közeli Városháztéren találta a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egyik szolgálatban lévő rendőrét. A férfi beszámolt a történtekről az egyenruhásnak, aki azonnal a piactér felé vette az irányt. A helyszínen azt tapasztalta, hogy az üzlet ablakát ismeretlenek betörték. Az elkövetők minél előbbi felkutatásának reményében a rendőrjárőr azonnal megkezdte a környék teljes átvizsgálását. Egy közeli parkhoz érve pénzcsörgés ütötte meg a körzeti megbízott fülét, majd észrevette, hogy ketten a földön guggolnak és feltehetően, éppen a *zsákmányukat* számolgatják.

A két pénzszámoló azonban megrettent a rendőr láttán, s rögtön nyúlcipőt húztak. Az körzeti megbízott társaitól kért erősítést, s eközben az egyik tolvaj után iramodott. A rendőri segítség megérkezése után az egyik feltételezett elkövetőt sikerült elfogni, társa azonban elfutott, a rendőrség még keresi. A rendőrségen gyanúsítottként hallgatták ki az elfogott férfit, aki azonban a vallomását megtagadta. A hatóság tudomására jutott azonban, hogy letöltendő szabadságvesztés büntetés miatt elővezetését is elrendelték, ezért az éjszakát már a rendőrségi fogdában töltötte. Az elkövető ellen betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. Az intézkedés során az eltulajdonított pénztárgép, illetve a készpénz egy része előkerült, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság köszönetét fejezi ki a figyelmes állampolgár részére, mivel a gyors intézkedés, az eredményes elfogás csak az Ő közbenjárásával valósulhatott meg.

A  Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek