2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

LMP: Működik a Puch-Simicska tengely!

Az atlatszo.hu portál mai cikkéből kiderül, hogy az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből. Az LMP követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó cégre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.


Az atlatszo.hu oknyomozó portál meglepő információkat tett közzé hétfőn a Szerencsejáték Zrt. szerződéseivel kapcsolatban. A cikkből kiderül, hogy az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel hogyan pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből. A fele részben off-shore tulajdonban lévő Hung-Ister felügyelőbizottsága szép tablója az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttérembereknek. Ott van benne többek között Nyerges Zsolt, a Fidesz mindenható gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak üzlettársa és  jobb keze. Ott van Aczél Zoltán, aki korábban a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre. A 2010-es kormányváltás után került be Dávid Gyula, Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja.

 

 

A jelek szerint nagyon is él és virul a nagykoalíciós pénzszivattyú igazi motorja, a Puch-Simicska tengely. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy a valóban súlyos korrupciós ügyekben elmarad az elszámoltatás. Fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködőknek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg.

 

 

Az LMP követeli, hogy a szerencsejáték monopólium révén óriási bevételekhez jutó Szerencsejáték Zrt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok. Végre rendet kell tenni a párt- és a kampányfinanszírozás terén, különben továbbra is az oligarchák fogják irányítani a nagy pártokat és rajtuk keresztül az országot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…