2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Akcióban a miskolci „Presszókommandó”

Akcióban a miskolci „Presszókommandó” Két napos átfogó akciót hajtott végre a közbiztonság érdekében a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse. Az úgynevezett „Presszókomandó” során az italkimérő- és szórakozóhelyek mellett a tereket, parkokat is ellenőrzés alá vonták a rendőrök, illetve az őket kiegészítő társhatóságok szakemberei. A május 6-án és 7-én megtartott akció célkitűzése alapvetően preventív jellegű volt: a közrend erősítése, az esetlegesen előforduló jogsértések megelőzése, megakadályozása. A két napos „Presszókommandóban” a Vasgyári Rendőrőrs járőrei mellett több hatóság és szervezet is részt vett:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálata
  • Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Parancsnoksága
  • OMMF Észak-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség
  • Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
  • Közterület Felügyelet
  • Városőrség

 

Az átfogó ellenőrzési program feladata volt:

  • Demonstratív jelenlét biztosításával az italkimérő és szórakozóhelyek ellenőrzése, bűncselekmények, szabálysértések megelőzése, megszakítása, felderítése.
  • A váratlan időpontokban és helyeken történő fokozott rendőri jelenléttel az állampolgárok biztonságérzetének fokozása.
  • A jogsértésekre azonnali és kellő erővel történő hatósági reagálás.
  • Körözött személyek ellenőrzése, felkutatása, elfogása.

 

A rendhagyó akció eredményesen zárult. A gyors reagálásra jellemző példa volt, hogy amíg az egyik hatóság szakemberei egy kocsmában ellenőriztek egy másik, közelben lévő italkimérésben kialakulóban lévő garázdaságot is sikerült megfékezni, illetve az elkövetőkkel szemben intézkedni.

 

A „Presszókommandó” rendőrségi eredményei:

  • Összesen hét elfogást produkált az akció, ebből négy fővel szemben érvényes körözés volt kiadva, három személyt pedig garázdaság, illetve vagyonelleni bűncselekmény elkövetésén értek tetten.
  • Vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt három férfit állítottak elő a Miskolci Rendőrkapitányságra.
  • Szabálysértési feljelentést 19 esetben tettek a rendőrök, köztisztasági szabálysértés, közterületen alkoholfogyasztás, illetve csendháborítás miatt.
  • Tízen, összesen 125 000 forint értékben helyszíni bírságot könyvelhettek el.
  • Ittas vezetésen két sofőrt értek tetten.
  • Az igazoltatások száma megközelítette a 170-et.

 

A társhatóságok produktumai:

A Vám és Pénzügyőrség csaknem egy hektoliter bort, illetve 78 liter egyéb alkoholt foglalt le, több esetben jövedéki törvénysértést állapítottak meg, és szabtak ki bírságot. A Munkavédelmi Hatóság, a Fogyasztóvédelem és a Közterület Felügyelet munkatársai hiánypótlásra szólították fel több üzlet tulajdonosát. Néhány italkimérő helyet várhatóam ideiglenesen bezárnak, illetve egy zugkocsmát is sikerült felszámolni.

Információs háttér:

Az akcióban résztvevő rendőrök és a társhatóságok szakemberei az átfogó ellenőrzés mellett május 6-án történt természeti katasztrófa – diósgyőri árvíz – okozta károk elhárításában is részt vettek.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…