2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A jó járőr szimata kerékpárt ér

Másfél óra alatt bizonyíték erejű lett a megelőzési céllal készített fényképfelvétel. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kétfős járőre 2013. június 29-én délben a város helyközi autóbusz-pályaudvaránál látott el szolgálatot. A feladatellátás során egy személyre lettek figyelmesek, aki gyanús körülmények között kívánt távozni a kerékpártárolótól.

Az egyenruhások – mivel a közelmúltban több kerékpárlopás is történt a Tisza parti városban – rögtön intézkedés alá vonták az érintettet. Bár az ellenőrzés és az adatok egyeztetése a helyszínen nem hozott „találatot”, a kétkerekű használójának hozzájárulásával fényképfelvételt készítettek a bicikliről.

Kis idő múlva beigazolódott, hogy a járőrök megérzése nem volt alaptalan. Másfél órán belül ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába egy tiszaújvárosi lakos a helyi autóbusz-pályaudvarról kerékpár eltűnését jelentette be.

A bejelentővel történt kapcsolatfelvétel során a rendőrök megmutatták az általuk nem sokkal korábban készített fényképfelvételt, amelyen a sértett egyértelműen felismerte eltűnt kerékpárját.

A gyanút keltő kerékpárost a rendőrök felkutatták és lakásáról előállították. A 48 éves tiszapalkonyai S. Gyula kihallgatása során a nyomozóknak további hat másik kerékpár eltulajdonítását ismerte még be.

A „kétkerekűek rémét” a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és vele szemben hét rendbeli, dolog elleni erőszakkal, kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek