2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • TÖBB MINT 1 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS AZ EURÓPA CENTER MISKOLC ÜZLETI ÉS LOGISZTIKAI PARKBAN

TÖBB MINT 1 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉS AZ EURÓPA CENTER MISKOLC ÜZLETI ÉS LOGISZTIKAI PARKBAN

Az Európa Center Miskolc Kft. 2013. június 30-án zárja le az ÉMOP-1.1.1/A-09-2010-0001 azonosító számú „Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park III. ütem fejlesztése” című projektjét, melynek keretében összesen 8213 m2 iroda + raktárcsarnok épült,  1.066.272.265,- Ft beruházási költséggel. A sikeres pályázat után a projekt megvalósításához 494.217.195,- Ft  állami támogatást vehetett igénybe a társaság. Az Európa-Center-Miskolc Kft. Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park néven európai szintű üzleti környezetet hozott létre az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) rekultivációja, tájbaillesztése után.
Az egykoron jelentős méretű kohászati salakhegy (halna) az elmúlt évek feldolgozó tevékenységének és a megvalósult rekultivációnak köszönhetően vált alkalmassá az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park befogadására. Az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park a hasonló elnevezésű budapesti partnerlétesítményünk kedvező tapasztalataira alapozva kezdi meg működését.
A teljes beruházás 6 ütemre tagolódik, összesen mintegy 6 milliárd forint beruházási költség mellett. A már elkészült „A”, „B”, „C” épületeket hamarosan követi a részben hasonló funkciójú „D”, „E” és „F” jelű épületek felépítése is.
Az épületeknek helyet adó egykori kohászati salakhalna rekultivációja, tájbaillesztése döntő részben befejeződött. Ennek hatására nemcsak eltűnt a város közepének esztétikai értékét évtizedek óta romboló salakhegy látványa, de a terület új funkciót is nyert.
A területen, a beruházás részeként teljesen új, korszerű közműhálózat épült ki, mely tovább emeli ennek a komoly lehetőségeket rejtő ipari területnek az értékét.
A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a nagyobb vállalatok logisztikai igényeinek kielégítése mellett a KKV szektor részére kínáljon kisebb, akár 300-500 m2-es bérelhető vagy megvásárolható munkaterületeket, irodai-, raktározási-, vagy akár kis- és nagykereskedelmi céllal, európai szintű környezetben, európai színvonalú szociális, menedzsment és inkubációs szolgáltatásokkal. A beruházás azon túl, hogy számszerűsíthetően is hozzájárul a város gazdasági fejlődéséhez és a munkanélküliség csökkentéséhez, megoldja azt az évtizedek óta fennálló esztétikai, környezeti problémát is, amely a kohászati salakok belvároshoz közeli tárolására eddig jellemző volt.
Mert kell egy központi hely, ami biztos bázisa sikeres vállalkozásának!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…