2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A biztonság első lépése: zárni!

Még az ingatlanok kertjében leparkolt gépjárműveket is érdemes lezárni! Miskolcon egy udvaron álló és nyitott állapotban lévő autóból loptak el értékeket.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. Az adatok alapján a napokban egy miskolci ingatlan udvarán hagyott és kulcsra nem zárt gépjárműből különböző értékeket lopott el a tolvaj, akinek nem volt nehéz dolga, hiszen a jármű nyitva volt!

Esélytelenség a tolvajoknak!

A Rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben és mielőtt magára hagynák győződjenek meg parkoló autójuk lezárt állapotáról. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! A rendőrségi tapasztalatok szerint a tolvajok a legtöbb esetben a jól látható helyen hagyott pénztárcákat, táskákat, mobiltelefonokat lopják el. Előfordult olyan is, hogy a tulajdonos által értéktelennek ítélt tárgy vonzza az elkövetőt, aki így a rongálással nagyobb kárt okoz, mint a lopással. Akár egy üres táska is kísértést jelenthet, hiszen csak a jármű feltörése után derül ki a tolvaj számára, hogy üresjáratban van. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek