2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Őrizetben az ózdi „deelerek”

Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának köszönhetően két kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható helybeli férfi kezén kattanhatott a bilincs az elmúlt hét végén.

Egy órán belül csapott le a Rendőrség a 42 és 35 éves gyanúsítottra. Egyikük elfogására a házkutatás alkalmával, társáéra pedig a kábítószer átadásakor került sor. Minkét személy vonatkozásában – a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt – pozitív eredményt mutatott.

A házkutatások alkalmával azonban nem csak a kábítószer alapanyagául szolgáló több tíz tő növényt, illetve már fogyasztásra alkalmas, előkészített anyagot foglaltak le az ügyben eljáró rendőrök, hanem a termesztéshez szükséges eszközöket is (fűtőtesteket, szellőztető-berendezéseket). Továbbá egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, a hozzá tartozó lőszerekkel együtt.

A büntetőeljárás során kihallgatott személyek által elmondott információk alapján megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a két férfi huzamosabb ideje foglalkozik kábítószer alapanyagául szolgáló növények termesztésével, kereskedelmével, illetve maguk is kábítószer-fogyasztók.

Az elkövetők elfogását követően őrizetbe vételükre került sor, az előzetes letartóztatásukba helyezésükről az Ózdi Városi Bíróság június 4-én tárgyal.
Figyelemmel a gyanúsítottak által elkövetett szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, különösen a büntető eljárásban szereplő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, veszélyeztetnék a bizonyítást. Szökésüknek vagy elrejtőzésüknek veszélyére tekintettel továbbá feltehető az is, hogy az eljárási cselekményeknél jelenlétük másképp nem biztosítható.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…