2024. 05. 12. vasárnap

Pongrác
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF

Őrizetben az ózdi „deelerek”

Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának köszönhetően két kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható helybeli férfi kezén kattanhatott a bilincs az elmúlt hét végén.

Egy órán belül csapott le a Rendőrség a 42 és 35 éves gyanúsítottra. Egyikük elfogására a házkutatás alkalmával, társáéra pedig a kábítószer átadásakor került sor. Minkét személy vonatkozásában – a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt – pozitív eredményt mutatott.

A házkutatások alkalmával azonban nem csak a kábítószer alapanyagául szolgáló több tíz tő növényt, illetve már fogyasztásra alkalmas, előkészített anyagot foglaltak le az ügyben eljáró rendőrök, hanem a termesztéshez szükséges eszközöket is (fűtőtesteket, szellőztető-berendezéseket). Továbbá egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, a hozzá tartozó lőszerekkel együtt.

A büntetőeljárás során kihallgatott személyek által elmondott információk alapján megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a két férfi huzamosabb ideje foglalkozik kábítószer alapanyagául szolgáló növények termesztésével, kereskedelmével, illetve maguk is kábítószer-fogyasztók.

Az elkövetők elfogását követően őrizetbe vételükre került sor, az előzetes letartóztatásukba helyezésükről az Ózdi Városi Bíróság június 4-én tárgyal.
Figyelemmel a gyanúsítottak által elkövetett szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, különösen a büntető eljárásban szereplő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, veszélyeztetnék a bizonyítást. Szökésüknek vagy elrejtőzésüknek veszélyére tekintettel továbbá feltehető az is, hogy az eljárási cselekményeknél jelenlétük másképp nem biztosítható.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében. A pénzügy…
Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …