2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Őrizetben az ózdi „deelerek”

Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának köszönhetően két kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható helybeli férfi kezén kattanhatott a bilincs az elmúlt hét végén.

Egy órán belül csapott le a Rendőrség a 42 és 35 éves gyanúsítottra. Egyikük elfogására a házkutatás alkalmával, társáéra pedig a kábítószer átadásakor került sor. Minkét személy vonatkozásában – a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt – pozitív eredményt mutatott.

A házkutatások alkalmával azonban nem csak a kábítószer alapanyagául szolgáló több tíz tő növényt, illetve már fogyasztásra alkalmas, előkészített anyagot foglaltak le az ügyben eljáró rendőrök, hanem a termesztéshez szükséges eszközöket is (fűtőtesteket, szellőztető-berendezéseket). Továbbá egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, a hozzá tartozó lőszerekkel együtt.

A büntetőeljárás során kihallgatott személyek által elmondott információk alapján megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a két férfi huzamosabb ideje foglalkozik kábítószer alapanyagául szolgáló növények termesztésével, kereskedelmével, illetve maguk is kábítószer-fogyasztók.

Az elkövetők elfogását követően őrizetbe vételükre került sor, az előzetes letartóztatásukba helyezésükről az Ózdi Városi Bíróság június 4-én tárgyal.
Figyelemmel a gyanúsítottak által elkövetett szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, különösen a büntető eljárásban szereplő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, veszélyeztetnék a bizonyítást. Szökésüknek vagy elrejtőzésüknek veszélyére tekintettel továbbá feltehető az is, hogy az eljárási cselekményeknél jelenlétük másképp nem biztosítható.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…