2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Kulcsot adni a tolvajnak?

A napokban egy ongai portán tolvaj járt, akinek nem volt nehéz dolga, mivel a lakáskulcs a verandán volt.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás adatai szerint az ongai családi házba behatoló tolvaj feltehetően a verandán elrejtett lakáskulccsal jutott be a lakásba, ahonnan készpénzt és különböző iratokat tulajdonított el.


A rendőrség az eset kapcsán felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét értékeik fokozott védelmére. Csökkentsék a kockázati tényezőket, annak érdekében, hogy minimalizálják a tolvajok által kihasznált „kiskapukat”:

„Nyitott szem – zárt kertajtó” – Bűnmegelőzési ajánlások:

Ha kertet rendezne ne kerteljen bezárni az ingatlanok nyílászáróit. A kulcsra zárt ajtók és ablakok ugyanis hatásos védelmet nyújtanak a besurranó tolvajokkal szemben!
Értékeiket még a lakásban se hagyja látható helyen!
Az ingatlanok kulcsait ne rejtse lábtörlő vagy virágcserép alá, villanyórába vagy más egyéb helyekre, mivel a tettesek szinte bizonyos, hogy megtalálják azokat. Éppen azért ne adjanak kulcsot a tolvajok kezébe!
Ha hosszabb időre elutazna, akkor a postaládánkban felgyülemlett reklámújságok, szórólapok jelzésként szolgálhatnak az elkövetők számára, ezért tanácsos megkérni egy megbízható szomszédot, ismerőst, hogy ürítse azt.
Érdemes jó viszonyban lenni a szomszédokkal is! Ha ön is figyelmet szentel rá, ő is jobban figyeli, ha segítségre volna szüksége.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek