2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A biztonság első lépése: zárni!

Még az ingatlanok kertjében leparkolt gépjárműveket is érdemes lezárni! Miskolcon egy udvaron álló és nyitott állapotban lévő autóból loptak el értékeket. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. Az adatok alapján a napokban egy miskolci ingatlan udvarán hagyott és kulcsra nem zárt gépjárműből különböző értékeket lopott el a tolvaj, akinek nem volt nehéz dolga, hiszen a jármű nyitva volt!

Esélytelenség a tolvajoknak!

A Rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben és mielőtt magára hagynák győződjenek meg parkoló autójuk lezárt állapotáról. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! A rendőrségi tapasztalatok szerint a tolvajok a legtöbb esetben a jól látható helyen hagyott pénztárcákat, táskákat, mobiltelefonokat lopják el. Előfordult olyan is, hogy a tulajdonos által értéktelennek ítélt tárgy vonzza az elkövetőt, aki így a rongálással nagyobb kárt okoz, mint a lopással. Akár egy üres táska is kísértést jelenthet, hiszen csak a jármű feltörése után derül ki a tolvaj számára, hogy üresjáratban van. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek