2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
360 milliós adócsalást lepleztek le a pénzügyőrök

360 milliós adócsalást lepleztek le a pénzügyőrök

360 milliós adócsalást lepleztek le a pénzügyőrökTöbb száz millió forintos adócsalást lepleztek le a pénzügyőrök Észak-Magyarországon: egy Nógrád megyei betéti társaság 2007-ben és 2008-ban több mint kétmilliárd forint értékben bocsátott ki számlákat, ezek áfatartalmát azonban nem fizette be – közölte Szabó Zsolt ezredes hétfőn Miskolcon.

A Nógrád megyei cég ellen számvitel rendjének megsértése miatt indított nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Nyomozóhivatala, a társaság 2007-es és 2008-as könyveléséből ugyanis több irat is hiányzott, ezek nélkül a cég pénzügyi helyzete áttekinthetetlen volt. A fűrészáru és cement forgalmazásával foglalkozó, romhányi székhelyű bt. terhére 360 millió forintos adócsalás írható, a társaság vezetőjét hétfőn meggyanúsították – mondta a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának vezetője.

A nyomozás eddigi adatai szerint a bt. 2007-ben 750 millió, 2008-ban pedig 1 milliárd 525 millió forint értékben bocsátott ki számlákat, miközben a számlájára csupán 400 millió forintot utaltak át. A többihez készpénzben, adózatlanul jutott a társaság.

Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője közölte: tavaly 39.245 jogsértő cselekményt derítettek fel, összesen 125 milliárd 210 millió forint értékben, ez az összeg csaknem 40 százalékkal haladja meg az azt megelőző évit.

Az esetek túlnyomó hányada gazdasági bűncselekmény és ahhoz kapcsolódó okirat-hamisítás volt, ezen belül is domináltak az adócsalások és az adóra elkövetett csalások. Nyomozást több mint 10 ezer ügyben rendeltek el, ezek csaknem fele a számvitel rendjének megsértése, 18 százaléka adócsalás, mintegy 8 százaléka pedig csődbűncselekmény volt. Az elmúlt évben majdnem 9500 ügyben fejezeték be a nyomozást és közel 500 esetben éltek vádemelési javaslattal az ügyészség felé – tette hozzá a szóvivő.

360 milliós adócsalást lepleztek le a pénzügyőrök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek