2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hogyan válasszuk ki a tökéletes kutyafekhelyet? 

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kutyafekhelyet? 

Minden gazdi tisztában van vele, hogy milyen fontos is egy komfortos kutyafekhely kedvence számára. Időről időre viszont újabb termék beszerzésére kerülhet sor, esetleg máshol is elhelyezhetünk egyet, de ha még csak most vágunk bele a kutya örökbefogadásába, szintén hasznos lesz alábbi írásunk. 

A választás szempontjai, avagy milyen az ideális fekhely? 

A Grandopet.hu kutyafekhely kisokosa alapján összeszedjük a legfontosabb szempontokat, amelyekre ügyelni kell a beszerzés során.

Optimális esetben hosszabb távra tervezünk, és ez így van a kutyusunk felszerelései kapcsán is. Ehhez persze tudnunk kell, hogy mekkorára nő kedvencünk, ha ugyanis a kölyökkori méretéhez választunk puha fekhelyet, akkor idővel mindenképpen le kell cserélnünk egy nagyobb termékre.

A kutyafekhelyek sokszínűsége áldás és nehézség is egyben, hiszen megannyi opció kínálkozik, így nem is csoda, ha bizonytalanság gyötör, hogy vajon melyiket fogja szeretni kisállatunk. Fonott kosarak, matracok, plédek, bújókák, párnácskák és még sorolhatnánk.

Érdemes olyan típus mellett döntenünk, amelyik négylábú barátunk számára is kedvezőbb. Kisebb termetű ölebnek nagyszerű egy kuckós bújóka, de egy fonott kosárka is, párnával kiegészítve. Míg nagyobb bundás kedvencnek egy méretesebb párna, esetleg matrac lesz ideálisabb. Tehát a testi adottságait és jellemét is tartsuk szem előtt.

Gondolnunk kell a meleg időszakokra is, vagyis jó, ha felszerelkezünk külön opcióval a kánikula idejére, egy hűtőmatrac ilyenkor tökéletes megoldás. Nemcsak kényelmesen pihenhet, de javíthatunk a hőérzetén is a hűs fekhellyel.

Továbbá fontos az életkor is, egy idősebb, mozgásszervi panaszokkal élő ebnek választhatunk komfortosabb memóriahabos matracot, hogy a hosszabb fekvés során se alakuljon ki felfekvés.

A kutyafekhely tisztítása

Vegyük figyelembe, hogy az alapanyag mennyire egyszerűen takarítható, célszerű a párnácskákat például huzattal vagy pléddel ellátni, ezzel megkönnyítjük a tisztán tartását.

Mindenképpen állatbarát tisztítószereket alkalmazzunk, amelyek nem ártalmasak kiskedvencünk számára, illetve nem okoznak semmiféle bőrirritációt. Havonta, de legalább negyedévente szánjunk időt a fekhely alapos kitisztítására. Amennyiben nem szeretnénk otthonunkban végezni, ellátogathatunk egy kutyamosodába is.

Törekedjünk a megelőzésre minden téren

Annak érdekében, hogy a kutyafekhely ne váljon bolhafészekké, sose mulasszuk el bundás barátunk preventív kezelését parazitaellenes készítménnyel. Ebben segítségünkre lehetnek a spot-on, rácsepegtető oldatok. Persze a gyakori átnézés, fürdetés, és magának a területnek a rendben tartása szintén elengedhetetlen feladatunk.

Kedvencünk mellett óvjuk legkedvesebb “bútordarabját” is, hogy nagyon sokáig élvezhesse az általa nyújtott kényelmet./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…

További cikkek