2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nem ciki segítségért folyamodni!

Míg a múlt századig tartotta magát a nézet, hogy csak a bolondok járnak pszichológushoz, addig szerencsére ez a nagyon kártékony nézet ma már kezd kikopni a köztudatból. Sőt, ma már éppen az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, kiváltképp az újabb generációk tagjai között: ők már mernek kérdezni, mernek segítséget kérni, és tudják elfogadni is azt.

Számtalan olyan élethelyzet akad még egy teljesen átlagos ember életében is, amikor úgy érzi, megfeneklett, se előre, se hátra. Amikor azt érzi, hogy nem látja a kiutat, nem tudja, merre induljon tovább, vagy épp hogyan oldjon fel egy konfliktusos helyzetet.

Nem mindenhez kell pszichológus!

Úgy, ahogy a súlyosabb helyzetek pszichiáterért kiáltanak, úgy vannak olyan esetek, ahol a coach bőven elegendő, és még igazából pszichológus segítségére sem igazán szorulunk. Ilyenkor jöhet jól a The Bright Academy coach képzése. Hogy miért is?

Egyrészt mert akár magadon is tudsz egy kicsit segíteni, másrészt pedig ha érdekel a téma, akkor az alapozó képzéssel kitűnő bepillantást nyerhetsz, hogyan és miként segítheti egy coach az emberek életét.

Ahogy fentebb is említettük, ma már egyre többen fordulnak segítségért, így egészen biztosan lesznek ügyfeleid, ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni. A coach ugyanis nem mást tesz, mint okosan feltett kérdésekkel elvezeti a hozzá fordulót a lehetséges megoldásokhoz.

Fontos, hogy a coach soha nem tanácsot ad, hanem kérdez, és a kérdéseivel segít új perspektívába helyezni az adott problémakört.

Minden területnek van saját coacha!

Azt is lényeges kiemelni, hogy minden terület más szaktudást igényel, így más lesz egy “sima” magánéleti elakadásokban segítő coach, mint egy üzleti vagy egy párkapcsolati kérdésekkel foglalkozó szakember.

Persze nem fogod tudni egyik napról a másikra az összes területet elsajátítani, sőt, a legtöbb coach csupán egy területre fókuszál, így érdemes végiggondolni, hogy neked melyik lesz a legtesthezállóbb rész. Ahhoz azonban, hogy specializálódni tudj, előbb mindenképpen a The Bright Academy alapozó tanfolyamával érdemes kezdeni, ahol el tudsz sajátítani minden alapvető információt.

Az online végezhető kurzus során ugyanis megismerkedsz azzal, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy coach, hogy épül fel egy beszélgetés, elmélyedhetsz a személyiségtípusokban, illetve a coachok eszköztárával is megismerkedhetsz. Ha ez még nem lenne elég, megtanulsz kérdezni, és persze esettanulmány formájában azt is megnézheted, hogy néz ki mindez a gyakorlatban.

Vannak jellemző témák!

Ahogy azt a kurzus során is tapasztalni fogod, nincs nagyon új a nap alatt, hiszen az embereket általában ugyanazok a gondok gyötrik, csak épp személyiségtípusonként eltérően reagálnak rájuk. Így biztosan fel fognak merülni olyan témák, mint a stressz, az időmenedzsment, az asszertivitás vagy épp a motiváció.

Ha úgy érzed, szívesen segítenél másokon, akkor mindenképpen érdemes belevágni a fent említett képzésbe!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…