2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Zarándoklat Honfitársainkhoz

Országunkért, településeinkért, közösségeinkért

az egyetértés és a szeretet reményében

2009. június 10-20.

Tisztelt Honfitársaink!
 

Az összefogás reményében Nemzeti Zarándoklatot szervezünk. Kezdeményezésünk Pálházáról 2009.06.10-én, Komlóskáról 2009.06.11-én, Ópusztaszerről 12-én, Pannonhalmáról 13-án, Somoskőújfaluról 15-én indul. Ez a Zarándoklat jelképe lehet az emberek összefogásának.

Mi, a keleti útvonalon haladunk az ország szíve felé.

Pálházára várjuk Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök urat és Dárday István filmrendezőt.

Reggel 7:30-kor gyülekezünk a művelődési ház előtt. A püspök úr és a filmrendező úr köszöntőt mondanak, a pálházai gyerekek és kulturális csoportok műsort adnak. A megjelent településvezetők beszédei után elindulunk Sárospatak irányába.

Komlóskára jönnek Dr. Keresztes Szilárd és Kocsis Fülöp Görög katolikus püspök atyák.

Reggel 7 órakor gyülekezünk a görög katolikus templomban, 7:30-tól egyházunk vezetőivel közösen imádkozunk, és 8 órakor áldásukkal utunkra indulunk. A községháza előtt rövid műsorral kedveskednek a komlóskai és az ajaki gyerekek. A településvezetők köszöntői után Koltay Gábor filmrendező mond beszédet.

Szeretettel várjuk minden kedves honfitársunkat Pálházára, Komlóskára, vagy a Zarándoklat bármely szakaszára, és a június 20-ai záró rendezvényre Budapestre.

Budapesten 20-án 9:30- kor a Keleti-pályaudvarnál gyülekezünk, onnan gyalog megyünk a Lánchíd pesti hídfőjéig, ahol 13:30-kor a négy égtájak zarándokai találkoznak. A Szent István Bazilikában 12:00 órától ökumenikus imádságot tartanak egyházaink vezetői. Majd az Andrássy úton végighaladunk a Hősök teréig és mellette az 56-osok terén 14:00 órától nagygyűlést tartunk.

Kérem, figyeljék a friss információkat a www.nemzetizarandoklat.hu honlapunkon.

Szeretettel várunk minden jó szándékú embert!

Egy órára, egy napra csatlakozzanak zarándoklatunkhoz!

A Nemzeti Zarándoklat színe a fehér, ezért kérjük, hogy a Zarándokok fehér színű felsőruházatot (blúzt, inget, pólót) viseljenek.

Komlóska, 2009. június 05.

Az összefogás reményében:
 

     Köteles László     Lesovics Miklós

Komlóska község polgármestere   Pálháza város polgármestere

Részletek, friss információk: www.nemzetizarandoklat.hu

További részleteket, friss információkat a településeink honlapján (www.komloska.hu; www.palhaza.hu) és a blogunkon (http://nemzetizarandoklat.blogter.hu ) találnak.

Írjanak nekünk a zarandoklat2009@freemail.hu e-mail címre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek