2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészekAz idén június 14-én, vasárnap már ötödik alkalommal várja a közönséget a Csend Napja népszerű kulturális programjaival a Fiumei úti Sírkertbe.

 Grafikai kiállítást, kórusmuzsikát, gyermekműsort, megzenésített verseket, komolyzenei hangversenyt és St Martin Lelkek érintése című koncertjét kínálják a látogatóknak amellett, hogy óránként indulnak temetői séták és egész nap nyitva lesz a Kegyeleti Múzeum is.

Öt évvel ezelőtt még rendhagyónak számított az Intézet kezdeményezése, hogy a fővárosiakat nem csak a kegyelet óráiban várja a nemzeti sírkertbe. Mára azonban megszokottá és népszerűvé vált a lehetőség, hogy a tanév végén, a nyár kezdetén ezzel a kulturális ünneppel tisztelegjenek nemzeti nagyságaink emléke előtt.

A hazai és nemzetközi fesztiválokon is kiemelkedő sikereket elért fővárosi Veres Pálné Gimnázium kórusának hangversenyével veszi kezdetét az egész napos kulturális ünnep a Deák Mauzóleum előtt felállítandó színpadon.

Ezt követően a Dél-Dunántúl nagyszerű zenepedagógusa, Figura Ede várja a kicsinyeket zenés, irodalmi feldolgozásokat is tartalmazó műsorával. Kora délután az etno-kamarazene egyik legjobb hazai művelője, a középkori dallamvilágot az irodalommal ötvöző Kosbor Trió ad koncertet. Műsorukban megzenésített Radnóti versek is szerepelnek, ezek előadásával emlékeznek a program szervezői a költő 100. születésnapjára. Partnerük a színpadon a kolozsvári születésű népdalénekes, Horváti Kata lesz.

A grafikai pályázat eredményhirdetését a Váci Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló kamaraegyüttes fellépése gazdagítja. A teljes zenekar 18.00 órától lép színpadra, hogy a Csend Napja sztárvendégét, St Martint kísérje. A pánsíp és szaxofon legnépszerűbb hazai előadója külön erre az alkalomra összeállított koncertjének a Lelkek érintése címet adta. Saját zenekarának tagjaival és rendszeres partnereivel, a váci szimfonikusokkal különleges hangzást, felejthetetlen élményt ígér közönségének.

A séták és programok fáradalmait teaházban pihenhetik ki a látogatók. Ezért az egy szolgáltatásért kell fizetni, a kultúrtörténeti sétákra induló kisvonatokat, a múzeumot és a színpadi programokat ingyenesen látogathatják a fővárosiak.
forrás: www.zene.hu

 
Temetőben tartanak koncertet a magyar zenészek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek