2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Trafiktörvény

2010-ben 20.470 ember halt meg Magyarországon dohányzás következtében, ami az összes halálozás egyhatodát (16%) tette ki. Férfiak esetében az összes halálozás közel negyede (23%), nőknél a tizede (9%) volt a dohányzás következménye. A Kormány célja megelőzni a dohányzás okozta népegészségügyi katasztrófahelyzetet. A nemdohányzók védelmét biztosító törvényi szigorítások után logikus lépés volt a fiatalkori dohányzás visszaszorításáról is törvényt alkotni.
Az Országgyűlés 2012. szeptember 11-én (kedden) elfogadta a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényjavaslatot. A törvény célja, hogy a dohánytermékek kereskedelmét ésszerű, racionális keretek között tartva ez eljövendő generációk egészségének megóvását elősegítse. A törvény elfogadásával átláthatóbbá és tisztábbá válik a dohánytermékek értékesítése, így az állam számára is számon tarthatóbbak lesznek az ehhez kapcsolódó bevételek. A fiatalkorúak védelme különös hangsúlyt érdemel, hiszen Magyarországon nemcsak a szabad belátás, de a dohánytermékekhez való hozzáférhetőség, a körülmények és a környezet is szerepet játszhat abban, hogy dohányoznak-e.
A jogszabály nem csak a dohányzók számának csökkentését segíti elő, de több ezer családnak biztosít majd munkát és megélhetést a trafikokban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek