2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • ORFK: a rendőrség fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkon
ORFK: a rendőrség fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkon

ORFK: a rendőrség fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkon

ORFK: a rendőrség fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkonA rendőrség a leghatározottabban fellép a jogsértőkkel szemben a hétvégi demonstrációkon, és maximálisan biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását a hatályos jogszabályok alapján – áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának közleményében.

A police.hu-n olvasható dokumentum rámutat: a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken „a rendőr köteles intézkedést kezdeményezni, ha a közbiztonságot, a közrendet sértő, vagy veszélyeztető tényt, körülményt, vagy cselekményt észlel, illetve ilyet a tudomására hoznak”. Ennek megfelelően minden jogsértővel szemben intézkedést kezdeményez a rendőrség – tették hozzá.
 
Külön kitér a közlemény a garázdaság tényére, amelyet az valósít meg, aki „olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen”. E tekintetben „azok a bírósági ítéletek, melyek egyes magatartásokat félelemkeltőnek minősítettek, eligazító jellegűek” – hangsúlyozták.

 

Az ORFK közlése szerint „nagy számban” jelentettek be a rendőrséghez a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeket a hétvégére.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek