2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Kórusművek a Várban

A SZENTEGYHÁZI GYERMEKFILHARMONIA ZENEKARA ÉS KÓRUSA lép föl a Diósgyőri Várban  augusztus 17-én 19 órakor. Műsoron: Föl, föl, vitézek…,Klapka induló, A jó lovas katonának…, Parasztkantáta,….Székely Himnusz

A Gyermekfilharmonia 1982-ben alakult a szentegyházi 1 es számú Általános Iskola

Iskola tehetséges diákjaiból, vezetőjük Haáz Sándor . Az Együttest 100 tagú kórus és 40 tagú szimfonikus zenekar alkotja. A hangszeresek amatőr muzsikusok, a helyi Tanulók Háza zenekörén tanultak meg játszani. Az együttes repertoárját főleg magyar népdalfeldolgozások, történelmi dalok alkotják, emellett klasszikusokból részletek és más népek dalai is megtalálhatók.

1990 óta rendszeresen külföldi hangversenykörutakon, elsősorban Magyarországon szerepel a Gyermekfilharmónia, ahol is mindig nagy sikert aratnak a székely népviseletbe öltözött énekes és zenész gyerekek, fiatalok. Az együttesben csak alsó korhatár van, mindenki addig zenél a többiekkel, amíg közéjük valónak érzi magát.

Az együttes sikere a kis muzsikusok ügyszeretetében, a kórus káprázatos szépségében rejlik. Méltón választották maguknak mottóként Bach Parasztkantátájának sorait:„…nótánk szálljon, ily szép nap csak ritkán virrad ránk!”

A Belépés a koncertre díjtalan!

Az együttesről bővebben  www.fili.ro

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek