2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i Főkonzulátus
Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i Főkonzulátus

Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i Főkonzulátus

Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i FőkonzulátusNew Yorkban rekedt a Kairos Society magyar delegációja

New York, 2010. április 20. Egy 24 fős delegáció képviselte Magyarországot New Yorkban egy nemzetközi, innovatív fiatalokat, egyetemi hallgatókat tömörítő közösség éves konferenciáján. A magyar intézmények közül a Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem valamint a Semmelweis Egyetem hallgatói vettek részt az eseményen. Idén másodszorra rendezték meg a Kairos Summit-ot, melynek keretein belül négy magyar kezdeményezés is kiállítóként volt jelen a híres New York-i tőzsdén.

A Kairos (www.kairossociety.com) a legelszántabb és leginnovatívabb fiatal vállalkozókat és diákokat egyesíti a világ különböző országainak vezető egyetemeiről, úgymint USA, Kína, India, Egyesült Királyság, Izrael, Franciaország, Spanyolország, Hollandia és az idei évtől Magyarország.  A globális hálózat célja a világgazdasági élet jövőbeni vezetőinek felfedezése és támogatása.  A világgazdaság meghatározó szereplői olyan mentori szolgáltatásokat biztosítanak a fiatal vállalkozóknak, melyek a magyar tehetségeinknek példanélküli lehetőséget kínálnak a továbblépésre.

Hazánkat idén először képviseli egy 24 főből álló prémium delegáció a Kairos Society New York-i csúcstalálkozóján. A magyarok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Rátai Dánielék Leonar3Do-ja és Weszl Miklós által képviselt Lacerta csont rekonstruáló biotechnikai találmánya még a döntőbe is bejutott.

Az új élményekkel gazdagodott delegáció azonban nem tudta a tapasztalatait megosztani az otthoniakkal, ugyanis az izlandi vulkánkitörés miatti légtérzár maradásra kényszerítette őket. A meghosszabbodott túra még mindig nem ért véget, előzetes hírek szerint a hónap végéig is elhúzódhat. Az ajándékba kapott New York-i napokat azonban nem élvezhetik felhőtlenül a hallgatók, többeknek a diplomázás múlhat a kényszernyaraláson. Az aggodalmakat tovább növeli, hogy a kint tartózkodás megnövekedett költségei jelentős terhet zúdítanak a különítmény tagjainak nyakába.

Sem a biztosító társaságok, sem a légitársaságok nem tudnak átvállalni a terhekből, a Külügyminisztérium eddig még nem talált megfelelő megoldást a problémára. Így a fiatalok továbbra is bizonytalan helyzetben várják az elkövetkező napokat. Csak az otthoni hozzátartozók segítségére számíthatnak.

A helyzet azért nem reménytelen, a fiatalok igyekeznek a kint tartózkodást a körülmények ellenére tartalmasan kihasználni. A különítmény mindennapjairól a közösség által útjára indított kintragadtunk.blog.hu-n olvashatnak.


Okolicsányi Marius

 

Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i Főkonzulátus Nem segít a külföldön ragadt magyarokon a New York-i Főkonzulátus

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek