2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kinyílt a magyar közigazgatás az elmúlt négy évben

Kinyílt a magyar közigazgatás az elmúlt négy évben

A magyar közigazgatás az elmúlt négy évben kinyílt, részese lett az egyes országok közigazgatási rendszerei között kialakult versenynek – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken a közigazgatási ösztöndíjprogram idei nyitóünnepségén, Budapesten.
Navracsics Tibor a mintegy száz résztvevőnek a fiatalok számára közigazgatási gyakorlatot és külföldi tapasztalatot is nyújtó ösztöndíjprogramról szólva azt mondta: példaként szolgálhat azon országok számára, amelyek Magyarországhoz hasonlóan közigazgatási rendszerük megújítását tűzték ki célul. Ugyanakkor az Európai Unióban is gondolkodnak a program közösségi szintűvé tételén – emelte ki.

A miniszterelnök-helyettes emlékeztetett arra: tárcája a közigazgatás megújítása során a személyi állományt és a szemléletmódot tekintve is fiatalításra törekszik.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a program céljai között említette, hogy a frissdiplomás, nyelveket beszélő legtehetségesebb fiatalok ne a külföldi karriert vagy a versenyszférát válasszák, hanem a közjót szolgálva a közigazgatásban kamatoztassák tudásukat.

Rétvári Bence szükségesnek nevezte a vérfrissítést a szektorban, mert – mint mondta – a legmodernebb technikai eszközökkel is könnyen bánó fiatalok már nem úgy tekintenek az emberekre, mint egy hatóság képviselője, és nem az ügyfelekkel szemben türelmetlenek, hanem saját intézményük hatékonyságával elégedetlenek.

Biró Marcell közigazgatási államtitkár a szektor elmúlt négyéves átalakításról szólva a Magyary-programot az eddigi legátfogóbb, legszínesebb és legkövetkezetesebben megvalósított átalakítási törekvésnek ítélte, amely egyszerre érinti a közigazgatás szervezetrendszerét, eljárásrendjét és személyzetét. Szólt arról is, hogy 2011 óta több mint félezren váltak ösztöndíjassá, számuk pedig az idén mintegy százzal bővülhet.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek