2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kétezer közmunkást vet be a kormány az árvíz elleni védekezésre

Kétezer közmunkást vet be a kormány az árvíz elleni védekezésre

Kétezer fő közmunkást vehet fel a kormány által biztosított támogatás terhére az Országos Vízügyi Védelmi Központ – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a mai kormányszóvivői tájékoztatón.

Miután a kormány hétfői, első ülésén 800 millió forintról 1,5 milliárd forintra emelte az árvíz sújtotta településeknek adható vis major támogatás összegét, ma újabb kormányzati intézkedést jelentett be Nagy Anna kormányszóvivő és Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Az érintett térségekben közfoglalkoztatási program keretében munkanélkülieket vonnak be a védekezésbe, ugyanis az ár- és belvíz okozta rendkívüli helyzet kezelése jelentős nagyságrendű kézi munkaerőt igényel.
A kétezer fő foglalkoztatásához szükséges 260 millió forintos támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja. Az összeg a foglalkoztatáshoz szükséges költségeket teljes mértékben fedezi. A közmunkásokat közvetlenül az Országos Vízügyi Védelmi Központ, illetve a területileg illetékes Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságok alkalmazhatják legfeljebb egy hónapig.  A vízügyi igazgatóságok a regisztrált álláskeresőkkel munkaviszonyt létesítenek, törekedve arra, hogy a foglalkoztatottak a leghátrányosabb helyzetű tartós munkanélküliek közül kerüljenek ki.
Nagy Anna kormányszóvivő a kormány nevében a mai napon is megköszönte minden egyes önkéntesnek, illetve szolgálatát teljesítő személynek az árvíz elleni védekezésben nyújtott önfeláldozó munkáját.

-OS-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek