2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi-körzeti pályáztatás igényfelmérése

Nagy érdeklődés mellett zajlott a helyi-körzeti pályáztatás igényfelmérése

2010. június 1-jén lezárult a helyi és körzeti vételkörzetű földfelszíni műsorszórók digitális átállásának egy újabb fontos szakasza, az igényfelmérés, amelyen összesen 58 igény érkezett – jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

2011. év végig az országos analóg televíziós adók mellett a jelenlegi helyi-körzeti analóg televíziós adókat is le kell kapcsolni, ezért az NHH a törvényi előírásokkal összhangban a helyi és körzeti vételkörzetű földfelszíni digitális műsorszórók pályázattervezeteinek kialakításán dolgozik. Ennek részeként a 2010. május 11-én indult és 2010. június 1-ig tartott az az igényfelmérés, amelynek során beadhatóak voltak a helyi-körzeti digitális műsorszóró üzemeltetési jogosultságokra vagy helyi-körzeti multiplex szolgáltatás igénybevételére vonatkozó egyedi igények és a tervezett ellátási területek.

Az igényfelmérést nagy érdeklődés kísérte, mind a közvetlenül érintett 44 helyi-körzeti műsorszóró, mind pedig a jelenleg a helyi műsorszolgáltatásban vagy a műsorterjesztésben érdekeltek részéről. A jelenlegi analóg földfelszíni műsorszórók szinte mindegyike nyújtott be, többségében helyi-körzeti multiplex üzemeltetési igényt, és további 19 igény érkezett részben helyi-körzeti multiplex üzemeltetésre, részben pedig multiplex szolgáltatás igénybevételére.

Az NHH a beérkezett igények alapján – a hatékony frekvenciagazdálkodás és a méretgazdaságos műsorszórás szempontjait figyelembe véve – előkészíti a pályáztatás alapját képező műszaki lehetőségeket is tartalmazó pályázati kiírási dokumentációt. Következő lépésként az így összeálló pályázattervezeteket a Dtv.-nek megfelelően a pályázatok kiírása előtt a műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvényben meghatározott pályázati eljárás országgyűlési ellenőrzését szolgáló eseti bizottság elé tárja.

A helyi-körzeti pályáztatás folyamatáról és további lépéseiről az NHH a www.nhh.hu/helyipalyaztatas oldalon továbbra is folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…