2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Döntöttek az újabb rezsicsökkentésről

Az Országgyűlés nemcsak megvédi, hanem folytatja is a rezsicsökkentést.
Az Országgyűlés hétfőn döntött a novemberi rezsicsökkentésről. A gáz, az áram és a távhő ára további 11,1%-kal fog csökkeni. Az áram új ára a 2007 februári, a gázé pedig a 2008 júliusi tarifának felel majd meg. A tavalyi árakhoz képest így összesen már 20%-kal kell kevesebbet fizetni ezekért a szolgáltatásokért.

A novemberi rezsicsökkentéssel együtt további fogyasztóvédelmi intézkedésekről is döntünk, például a számlán világosan fel kell majd tüntetni a szolgáltatónak, hogy november 1-től mennyit takarított meg a fogyasztó, valamint, hogy mennyit kellene fizetni a rezsicsökkentés nélkül. Erre 2 hónapos felkészülési időt kapnak a szolgáltatók. Tehát januárt 1-től a számlaképnek tükröznie kell azt, hogy novembertől mennyit spórolnak meg az újabb rezsicsökkentésnek köszönhetően is.

A műszaki biztonsági felülvizsgálatok költségeit a csatlakozó vezetékek és a felhasználói berendezések tekintetében a szolgáltatóknak kell állniuk. A rezsitörvény felhatalmazza a kormányt arra is, hogy jelölje ki azt a felügyelő hatóságot, amely külön ezzel a témával foglalkozik majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek