2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az önkormányzatok szerint még több rendőr kell a települések közbiztonságának fenntartásához

Az önkormányzatok szerint még több rendőr kell a települések közbiztonságának fenntartásához

A Belügyminisztériumban az önkormányzati szövetségek részvételével konzultáció volt a mai napon. Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány beszámolt a települések közbiztonsági helyzetéről. A tanácskozás során a helyhatóságok képviselői egyértelművé tették, hogy a magyar városok, falvak rendjének biztosításához mind több rendőrre van szükség. Nagyon hiányzik sok ezer tapasztalt rendőr. A szocialista kabinetek nyolcévnyi kormányzása alatt a közbiztonság romlásnak indult, amely 2010-re már tarthatatlan állapotot idézett elő. A nemzeti együttműködés kormánya ezért a közbiztonság helyreállítását kiemelt célként jelölte meg a kormányprogramban.
Az önkormányzatok elismerik, hogy a Belügyminisztérium az elmúlt egy évben határozott lépéseket tett a rend helyreállításáért. A „három csapás” törvénnyel az erőszakos bűnözés visszaszorítása érdekében történt előrelépés, a szabálysértési törvény szigorításával pedig a kis értékű lopások elkövetőivel szemben is hatékonyan lehet már fellépni. A rendőrség felderített számos uzsora bűncselekményt, és több, ebből élő bűnbandát számolt fel. Sorozatrablók kerültek elfogásra, valamint a kábítószernövényeket termesztő külföldi bűnözők csoportjait is sikerült visszaszorítani. Számos területen javult a közbiztonság.
Az önkormányzatok támogatásukról biztosítják a magyar kormány rendteremtő lépéseit. Felkérik a kormányt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében. A helyhatóságok szerepe alapvető Magyarország közbiztonságának fenntartásában, véleményük ezért is megkerülhetetlen a nemzeti együttműködés keretében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek