2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az azeri-magyar kapcsolatok erősségét mutatja a Budapest-Baku légi járat újraindítása

Az azeri-magyar kapcsolatok erősségét mutatja a Budapest-Baku légi járat újraindítása

(MTI) – Az azeri-magyar kapcsolatok erősségét mutatja, hogy az elmúlt egy évben sikerült megkötni azokat a hosszú távon is biztonságot nyújtó egyezményeket, amelyek garantálják, hogy a Wizz Air kiszámítható körülmények között tudja üzemeltetni a Budapest-Baku járatot – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten annak kapcsán, hogy a légitársaság jövő márciusban újraindítja közvetlen járatát a két főváros között.

Az államtitkár hozzátette, a szerződéseket 2019-ben kell majd megújítani.
Magyar Levente felidézte, a Wizz Air 2013-ban már megkezdte az üzemeltetést ezen az útvonalon, de a későbbi árképzési problémák miatt, fel kellett függesztenie a járatot. Magyar Levente hangsúlyozta, közvetlen légi járatok létesítése kiemelt gazdaságdiplomáciai eszköz a kormány számára.
Magyar Levente szavai szerint a Budapest-Baku járat újraindítása egyéves politikai erőfeszítés eredménye. 
Példaértékűnek nevezte a Wizz Airnek a kormánnyal való együttműködését az elmúlt években, és kifejtette, a légitársaság piaci alapon működik, és nem politikai, diplomáciai megfontolásoknak alárendelve hozza meg üzleti alapú döntéseit. Ugyanakkor bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy a kormány gazdasági törekvéseinek fontos eszköze lehet a légitársasággal való együttműködés, mondta az államtitkár. Megjegyezte azt is, sok olyan viszonylat van, ahol a politikai és az üzleti érdek egy légi járat létesítése esetében egybeeshet.
Közölte, szeretnének közvetlen légi járatot Kazahsztán fővárosába is. Folynak a tárgyalások, minden remény megvan arra, hogy sikerrel jár ez az erőfeszítés, és hamarosan Közép-Ázsiába is repül majd a Wizz Air, mondta.

 

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek