2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Jobbik:Ismét megtakarított forintokat herdálna el a Fidesz

Jobbik:Ismét megtakarított forintokat herdálna el a Fidesz

Felelőtlen és veszélyes játszmának tartja a Jobbik, hogy a Fidesz leglátványosabb kampányelemét, a rezsicsökkentést a ciklus végi kampányidőszakban, 2017-től csupán a nukleáris alap terhére tudná finanszírozni.
A lépés egyrészt veszélybe sodorhatja Magyarország nukleáris biztonságát, mivel az erőmű elavulása után annak biztonságos leszerelését, valamint a nukleáris hulladék kezelését kellene fedeznünk az alapba befolyt pénzekből. Másrészt a tervezett intézkedés kísértetiesen hasonlít arra a lépésre, amikor a Fidesz a megtakarított nyugdíjpénzeket jóléti intézkedésekre herdálta el.

A Jobbik úgy véli, nem szabad a magyar emberek biztonságát veszélybe sodorni, és nem szabad több mint másfél évtizedes biztonsági megtakarítást kampánycélú intézkedésre költeni. Egyúttal ismét felhívjuk a figyelmet, ha az öntelt Fidesz korábban megfogadja a Jobbik szakmailag megalapozott, fenntartható rezsicsökkentést megteremtő indítványait, akkor Brüsszel sem szólhatna bele a hazai energiaárak alakulásába, és nem lenne szükség pótlólagos költségvetési beavatkozásra sem.

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek