2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Varga Mihály: a V4-ek számára kiemelten fontos az orosz-ukrán helyzet alakulása

Varga Mihály: a V4-ek számára kiemelten fontos az orosz-ukrán helyzet alakulása

Varga Mihály szerint a visegrádi országok számára kiemelten fontos kérdés az orosz-ukrán helyzet alakulása, mivel mindkét ország a V4-ek kiemelt gazdasági partnere.

Ezt a nemzetgazdasági miniszter a visegrádi országok gazdasági minisztereinek találkozóját követő sajtótájékoztatón mondta kedden Budapesten.

Elmondta: a gazdasági miniszterek arra a megállapításra jutottak az orosz-ukrán konfliktusból eredő gazdasági következményeket áttekintve, hogy a V4 államoknak közös álláspontot kell képviselniük az Európai Unión belül.

 

Varga Mihály kiemelte: a visegrádi országok célja egyértelműen az, hogy az orosz és az ukrán piacon tevékenykedő cégeik érdekei ne sérüljenek. Ezért célszerű az is, hogy a V4 országok vállalatai szakmai, kamarai szinteken is működjenek együtt a helyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében – tette hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…