2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Szijjártó Péter vezető amerikai diplomatával tárgyalt az energiabiztonságról

Szijjártó Péter vezető amerikai diplomatával tárgyalt az energiabiztonságról

Az Ukrajnában kialakult helyzetről, valamint Közép-Európa és Magyarország energiabiztonságáról folytatott megbeszélést Carlos Pascuallal, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának energiapolitikáért felelős különmegbízottjával Szijjártó Péter kedden Budapesten – tájékoztatta az MTI-t Fülöp Judit, a kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes sajtófőnöke.
Elmondta: Magyarország az elmúlt években számos lépést tett a regionális energiabiztonság növelése érdekében, amelyek közül külön kiemelte a magyar-szlovák gáz interkonnektor megépítését, és a magyarországi gáztározó kapacitás nemzeti tulajdonba vételét.

    Szijjártó Péter hangsúlyozta egyúttal, hogy az ukrajnai helyzet minden eddiginél sürgetőbbé tett olyan beruházásokat, amelyek az újabb forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét és újabb szállítási útvonalak létrejöttét jelentik. Felhívta a figyelmet arra, hogy bizonyos horvát és román fejlesztések elmaradása miatt Magyarország mindmáig nem tud importálni gázt Horvátországból és Romániából, holott a gázvezeték rendszereinket összekötő interkonnektorok kétirányúsítása deklaráltan európai érdek.

    Szijártó Péter elmondta, az ország energiabiztonságának fejlesztésekor Magyarországnak az az érdeke, hogy a Déli Áramlat gázvezeték az európai jogszabályoknak megfelelően az eredetileg elhatározott menetrend szerint megépüljön.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum