2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter a horvát külügyminiszter-helyettessel tárgyalt

Szijjártó Péter a horvát külügyminiszter-helyettessel tárgyalt

A magyar-horvát határátkelőhelyek építésének gyorsításáról, valamint a két országot összekötő gázvezetékrendszer kétirányúsításáról is tárgyalt Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes Josko Klisovic horvát külügyminiszter-helyettessel kedden Budapesten. A találkozón – amelyről Fülöp Judit, a kijelölt miniszter-helyettes sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t – megállapodás született arról, hogy a közös határ mentén működő kis- és közepes vállalkozások fejlesztése, valamint a határ menti együttműködés előmozdítása érdekében felgyorsítják a határátkelőhelyek építését, amiről korábban keretmegállapodást kötöttek.

    Szijjártó Péter tájékoztatta  kollégáját, hogy Magyarországon 2018-ig elkészülnek azok a beruházások, amelyek a Budapest-Eszék autópálya összekötéséhez szükségesek.

    A felek megállapodtak abban is, hogy a két kormány elvégzi a szükséges lépéseket a Budapest és Rijeka közötti vasútvonal fejlesztése érdekében.

    Szijjártó Péter véleménye szerint az egész régió energiabiztonsága szempontjából kiemelt fontosságú egy LNG (cseppfolyós gáz) terminál megépítése a horvát tengerparton, valamint a két ország gázvezetékrendszereit összekötő interkonnektor kétirányúsítása. A politikus a horvát külügyminiszter-helyettest arról biztosította, hogy Magyarország kormánya stratégiai fontosságot tulajdonít ezen fejlesztéseknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum