2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter a horvát külügyminiszter-helyettessel tárgyalt

Szijjártó Péter a horvát külügyminiszter-helyettessel tárgyalt

A magyar-horvát határátkelőhelyek építésének gyorsításáról, valamint a két országot összekötő gázvezetékrendszer kétirányúsításáról is tárgyalt Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes Josko Klisovic horvát külügyminiszter-helyettessel kedden Budapesten. A találkozón – amelyről Fülöp Judit, a kijelölt miniszter-helyettes sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t – megállapodás született arról, hogy a közös határ mentén működő kis- és közepes vállalkozások fejlesztése, valamint a határ menti együttműködés előmozdítása érdekében felgyorsítják a határátkelőhelyek építését, amiről korábban keretmegállapodást kötöttek.

    Szijjártó Péter tájékoztatta  kollégáját, hogy Magyarországon 2018-ig elkészülnek azok a beruházások, amelyek a Budapest-Eszék autópálya összekötéséhez szükségesek.

    A felek megállapodtak abban is, hogy a két kormány elvégzi a szükséges lépéseket a Budapest és Rijeka közötti vasútvonal fejlesztése érdekében.

    Szijjártó Péter véleménye szerint az egész régió energiabiztonsága szempontjából kiemelt fontosságú egy LNG (cseppfolyós gáz) terminál megépítése a horvát tengerparton, valamint a két ország gázvezetékrendszereit összekötő interkonnektor kétirányúsítása. A politikus a horvát külügyminiszter-helyettest arról biztosította, hogy Magyarország kormánya stratégiai fontosságot tulajdonít ezen fejlesztéseknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…