2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Uniós támogatásból valósul meg Domaháza község szennyvízcsatornázás

Uniós támogatásból valósul meg Domaháza község szennyvízcsatornázás

Domaháza és a szlovákiai Bátka község a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében mintegy 1,6 Millió Eurós támogatást nyertek. Ebből a domaházi projektrész 767 ezer Euró. Domaháza Község Önkormányzata SAPARD pályázatból valósította meg (EU-s előcsatlakozási alap) a község szennyvízcsatorna hálózat kiépítésének I. ütemét. Ez kb. a teljes kiépítendő hálózat egynegyede . Az elsők közt volt , akik nem összekapcsolt hanem önálló
rendszert valósítottak meg , önálló kis biológiai tisztítóval . Jelen beruházás a szennyvízcsatorna hálózat II . üteme , melynek megvalósítása A Magyar – Szlovák Együttműködési Program keretében elnyert támogatással vált lehetővé . A szlovák vezető partner település Bátka község. A csatornahálózat kialakítása alapvetően gravitációs rendszerű, csapadékvíz nem vezethető bele. Néhány patak partján fekvő ingatlannál házi átemelők alkalmazása vált szükségessé. A szenyvíztisztító bővítése a már meglévő technológia alkalmazásával történhet, a II. ütemben 2 db új tisztítóblokk épül.
2012. augusztus 28-án Bátka községben nyitórendezvénnyel indult a projekt. Domaházán a kiviteli tervek elkészültek, jelenleg a közbeszerzés van folyamatban.
A kivitelezés várhatóan nyár elején indul. A projekt befejezési határideje 2014. április 30.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek