2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON IS

UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON IS

UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON IS2009. július 25-én a Europe Direct Miskolc részt vett a Gömör-Tornai Hagyományőrző és Művészeti Napokon, Aggteleken. A 11 napos rendezvény során 17 magyar és szlovák település különböző helyszínein több mint 100 fesztiválprogramból válogathattak az érdeklődők. A különböző műfajú barlangi és szabadtéri hangversenyeken kulturális életünk neves művészei szórakoztatták a közönséget.

 

UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON IS

A Europe Direct standjánál a megszokott munkaerő piaci lehetőségeken kívül egyre többen érdeklődtek a most aktuális európai vakációval kapcsolatos témákról. Ezzel kapcsolatban szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani az Euvonal összeállítását:

 

 

 

 

UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON ISÉvről évre – elsősorban a nyári hónapok alatt – magyarok százezrei utaznak külföldre, hogy szabadságukat eltöltsék, kikapcsolódjanak. Az Európai Unió tagországai gazdag történelmi örökségükkel, csodálatos tájaikkal és nyüzsgő nagyvárosaikkal kiemelt célpontnak számítanak. A szervezett keretek között és az egyénileg utazóknak egyaránt fontos, hogy megfelelően felkészüljenek a kinti tartózkodásra. Ehhez kíván segítséget nyújtani az EUvonal által összeállított gyűjtemény, mely az utazással kapcsolatos általános információk mellett (milyen okmányokkal utazhatunk, mit vihetünk magunkkal, milyen jogaink vannak például vásárlás esetén, hogyan érdemes az útvonalat megtervezni, kell-e biztosítást kötni az út előtt, stb.) az egyes országokkal kapcsolatban is tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat.

http://euvonal.hu/index.php?op=europai_vakacio

 


UNIÓS ESEMÉNYEK NYÁRON IS

Az Európai Bizottság és az MTV zenecsatorna „Play to Stop – Europe for Climate” címmel közös kampánysorozatot hirdetett, mely a klímaváltozás következményeire hívja fel a fiatalok figyelmét.

Az első koncertet, amelyen a népszerű Moby is fellép, augusztus 20-án rendezik meg Stockholmban. Budapesten a szeptember 16-22. között megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Hét alkalmával tartják meg a „Play to Stop” koncertet.

A kampány része az “Ültess fát!” kezdeményezés is, melynek keretében a 14-28 éves fiatalokat szeretnék környezettudatosabb gondolkozásra ösztönözni. A program keretében az Európai Bizottság ingyen facsemetét küld az első 5000 jelentkezőnek, aki regisztrál a kampány honlapján: http://clickatree.europa.eu/hu/metanavigation/home.html

A kampánnyal kapcsolatban információ kérhető a Europe Direct Miskolc irodájában is. Elérhetőségük: 3518 Miskolc, Erenyő u. 1., Tel.:46/530-159, www.edmiskolc.eu, schmidtk@edmiskolc.eu+

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek