2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Újabb több ezer milliárdos uniós támogatásról döntött Brüsszel – A DK követeli, hogy a kormány fizesse vissza az önkormányzatoktól elvont forrásokat!

Újabb több ezer milliárdos uniós támogatásról döntött Brüsszel – A DK követeli, hogy a kormány fizesse vissza az önkormányzatoktól elvont forrásokat!

Tegnap magyar szempontból is történelmi jelentőségű döntés született Brüsszelben. Eddig azt hittük, hogy az Európai Unió dézsából fogja önteni a pénzt a válsággal szembenéző tagállamokra, köztük Magyarországra. Ehhez képest tegnap kiderült, hogy az a dézsa inkább medence vagy tankhajó lesz, ugyanis hazánk is elképesztő összeget kap a válságkezelésre. A döntés értelmében Magyarország 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást, tehát ingyenpénzt kap, emellé pedig akár 7 milliárd eurónyi hitelt is felvehet, bár erre valószínűleg nincs is szükség. A döntés egyben azt is jelenti, hogy a magyar kormánynak valójában semmi szüksége nincs arra a pár tízmilliárd forintra, amit elvett az önkormányzatoktól.

A Demokratikus Koalíció azt követeli az uniós pénzesőben fürdő magyar kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoktól elvett pénzeket! A friss uniós támogatásokhoz képest az önkormányzati pénzek gyakorlatilag aprópénznek számítanak, ezek elvétele nem csak káros, hanem értelmetlen döntés is. Ha a kormány nem adja vissza az önkormányzatok pénzét, akkor úgy viselkedik, mint egy dúsgazdag bankár, aki azt mondja, hogy neki a hajléktalanok zsebében lévő apróra van szüksége a gondok megoldásához. A DK követeli, hogy a magyar kormány adja vissza az önkormányzatok pénzét!

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…