2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Nyelvek Európai Napja Miskolcon

Nyelvek Európai Napja Miskolcon

Nyelvek Európai Napja MiskolconA Nyelvek Európai Napja alkalmából a Europe Direct miskolci irodája háromnapos rendezvénysorozatot szervezett középiskolás diákoknak és mindazoknak, akik bővíteni akarják nyelvtudásukat, szeretnének megismerkedni kontinensünk országainak nyelveivel.


 A  programok ma délelőtt a Hősök terén kezdődtek, ahol a piros, emeletes „Londonbusz”-on nyelvfelismerő zenei kvízen vehettek részt a gyerekek. Nowackiné Tóth Katalin, a Europe Direct Miskolc vezetőjétől megtudtuk, hogy, az Európai Unióban 2001 óta évente megünneplik a nyelvi sokszínűséget a Nyelvek Európai Napján. A rendezvény azért is fontos számunkra, mert bizony húsz évvel a rendszerváltás, és öt évvel a csatlakozás óta, a statiszutikák végén kullogunk az idegen nyelvek ismeretében.

  A programsorozatban szerepelnek többek között nyelvvizsgákkal kapcsolatos tájékoztatók, játékos vetélkedők, fejtörők, pályázati tájékoztatók, projektbemutatók, előadások. Sok más mellett szóbeli ECL vizsga, nyelvfelismerő zenei kvíz és tankönyvbemutató is várja az érdeklődőket, érdemes ellátogatni október 7-8-án a helyszínekre, a Miskolci Egyetemre, illetve az ÉRÁK Erenyő úti intézményébe.

 

Nyelvek Európai Napja Miskolcon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…