2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
Mr. Bean a spanyol EU-elnökség honlapján

Mr. Bean a spanyol EU-elnökség honlapján

Mr. Bean a spanyol EU-elnökség honlapjánHackerek bénították meg a spanyol EU-elnökség hivatalos honlapját: a weblap látogatóit Mr. Bean figurája köszönti. Meglepődtek azok az internetezők, akik hétfő délelőtt az Európai Unió elnökségének honlapjára látogattak, hogy Spanyolország célkitűzéseiről informálódjanak. Míg korábban José Rodriguez Zapatero spanyol szocialista miniszterelnök köszöntötte a látogatókat, ezúttal a brit komikus, Rowan Atkinson által megformált, esetlen figura „üdvözölte” egy halihókiáltással az internetezőket. Ezután a lap betöltése karbantartási munkákra hivatkozva leállt.

A weblap illetékes technikusa szerint a történtek miatt átdolgozzák a biztonsági koncepciót.

Az El Mundo című spanyol napilap hétfői online kiadása szerint a hackereknek sikerült kikapcsolniuk az EU-elnök ország honlapjának biztonsági rendszerét, így tudták a spanyol miniszterelnök köszöntő videóját Mr. Bean képével helyettesíteni. Spanyolország január 1-jével vette át az Európai Unió soros elnöki tisztjét.

A tréfát hamar lebuktatták, és eltávolították a komikus képét.

Az említett internetes oldal (http://www.eu2010.es) karbantartására és biztonságára tizenkét millió eurót (több mint hárommilliárd forintnyi összeget) költött a spanyol kormány.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…