2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Barroso is jelen lesz a magyar V4-elnökség zárásán

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság távozó elnöke is részt vesz és előadást tart majd a visegrádi együttműködés (V4) magyar elnökségének június végi záróeseményén, Budapesten – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Pozsonyban tett sajtónyilatkozatában.
Tájékoztatása szerint a június 24-i rendezvényen várhatóan jelen lesz több uniós biztos és a visegrádi együttműködés tagállamainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) miniszterelnökei is, Barroso pedig elsősorban a következő időszak pénzügyi forrásairól, lehetőségeiről beszél majd.

 

Orbán Viktor a Globsec-re, Közép-Európa legjelentősebb kül- és biztonságpolitikai fórumára látogatott a szlovák fővárosba, ahol megbeszélést folytatott a házigazda szlovák, valamint a lengyel és a cseh miniszterelnökkel. Az ezt követően tett nyilatkozatában a magyar kormányfő elmondta: a tárgyaláson levonták az első gázválság tanulságait, a szakértők pedig utasítást kaptak arra, hogy „a gázválság-mechanizmus részletkérdéseit sürgősen dolgozzák ki”.

 

Fontosnak nevezte mindemellett, hogy az elmúlt időszakban létrejött a visegrádi együttműködés parlamenti dimenziója, és hogy a védelmi miniszterek közötti tervezési együttműködés is megindult. Mindez megerősíti a visegrádi együttműködés súlyát Európában – értékelte a miniszterelnök.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…