2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

Csaknem 11 ezer családnak jelentett segítséget a GYED Extra január 1-jei bevezetése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.


Soltész Miklós a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom csütörtöki, az Akadémián megrendezett konferenciáján az intézkedéscsomag hatásait ismertetve egyebek mellett azt mondta, 2200 édesanya vehet már fel gyermekei után két gyest, továbbá 7500-an kezdtek el újra dolgozni miközben továbbra is megkapják a korábbi ellátásukat. Az örömteli változások között említette, hogy 1,26-ról 1,34-re nőtt a termékenységi arányszám 2010 és 2013 között, ugyanebben az időszakban 1380-nal nőtt a házasságkötések és közel 4 ezerrel csökkent a válások, valamint csaknem 5500-zal az abortuszok száma.

 

A válásokra utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalom egészsége és a gyerekek érdekében fontos hogy együtt maradjon a család. Arról beszélt, hogy az elmúlt években sokat köszönhettek a magyar civil szervezeteknek, melyek támogatásával az Európai Unióban kiálltak a családi értékek, a gyermekvállalás, valamint olyan témák mellett, amelyek Nyugat-Európa egyes országaiban nem biztos hogy népszerűek.

 

Az államtitkár a most lezárult kormányzati ciklust értékelve azt mondta, azt a célt tűzték ki, hogy a gyerekvállalás ösztönzése és elismerése ne érjen véget a gyerek születésekor, hanem a család kapjon megfelelő támogatást a felneveléséhez is. Hozzátette: ezért vezették be egyebek mellett a családi adó-, majd később a járulékkedvezmény-rendszert, hogy az alacsonyabb jövedelmű családokhoz is több támogatás jusson el és így több gyereket merjenek vállalni. Arról beszélt, nem engedhető meg, hogy a gyermekvállalás a szegénység vállalásával járjon együtt, a kormány ezért kívánja a különböző támogatásokon keresztül anyagilag is megerősíteni a családokat.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek