2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • ÁSZ: július 30-ig küldhetik meg a sajtótermékek hirdetési árjegyzéküket

ÁSZ: július 30-ig küldhetik meg a sajtótermékek hirdetési árjegyzéküket

 Az Állami Számvevőszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitűzött önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban – közölte a szervezet internetes oldalán, a www.asz.hu-n szerdán.
Emlékeztettek rá: a választási eljárásról szóló törvény szerint választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ részére megküldi.

Az ÁSZ ezek alapján július 30-án, azaz jövő szerdán 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Mint írták, az érintett sajtóorgánumok elektronikus úton a valasztas2014@asz.hu címre, postai úton pedig a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címre küldhetik meg az árjegyzékeket, vagy személyesen az Budapest V., Apáczai Csere János utca 10. címen adhatják le azokat.

Az ÁSZ az árjegyzékeket a korábbi gyakorlatnak megfelelően sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a “Választás 2014″ menüpont alatt lesz megtekinthető.

Emlékeztettek rá: a szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek az önkormányzati választási kampányidőszakban. A részletes listát szintén közzé fogják tenni az ÁSZ honlapján.

Az ÁSZ felhívta a figyelmet arra, sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…