2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Először kerül megrendezésre a MEFOB Gödöllőn

Először kerül megrendezésre a MEFOB Gödöllőn

 Először rendezik egyetemi uszodában a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságot (MEFOB), a válogató házigazdája ugyanis a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) lesz. A mérkőzéssorozat győztesének járó vándorkupáért a MATE férfi vízilabdacsapata is versenybe száll.

A férfi vízilabda selejtező mérkőzésekre 2022. március 25-26-án a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában, a férfi és női vízilabda döntőkre pedig 2022. május 19-22-én Miskolcon kerül majd sor. A férfi vízilabda bajnokság tehát kétfordulós, míg a női egyfordulós lesz.

A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége (MVLSZ) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által kiírt bajnokság legfőbb célja a vízilabda felsőoktatási sportéletben történő támogatása és népszerűsítése, az egyetemi és főiskolai hallgatók egészséges életmódra való ösztönzése, valamint a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolatok erősítése.

Ančić -Valkai Ágnes, a MATE-GEAC női vízilabda szakosztályának vezetője és a MEFS nemzetközi kapcsolatok igazgatója hangsúlyozta, „a bajnokság kiváló alkalmat jelent arra, hogy a MATE dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok által irányított egyetemi vízilabdacsapata is versenybe szálljon és az egyetemi sportéletet népszerűsítsük. A budai, gödöllői, gyöngyösi és kaposvári hallgatókból álló férfi vízilabda csapatunk példaként szolgálhat a többi fiatal egyetemista előtt, hiszen ők már bebizonyították, hogy a tanulmányok és a rendszeres sport kiválóan összeegyeztetők.

A bajnokság zárt versenyszerű, arra kizárólag a Magyarországon működő felsőoktatási intézmények csapatai nevezhettek, korhatárra való tekintet nélkül. Intézményenként mindössze egy csapat szállhat majd versenybe, függetlenül attól, hogy hány campuson vagy karon folyik oktatási tevékenység.

A győztes elnyeri a MEFS által felajánlott Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság Vándor Kupáját, valamint a jogot a nyári lodzi Európai Egyetemi Játékokon való indulásra.

A MATE házigazda intézményként buzdítja a vízilabda szerető közönséget, hogy szurkoljon a részt vevő csapatoknak, a magyar vízilabdasport hagyományaihoz és értékeihez méltó körülményeket teremtve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek