2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Először kerül megrendezésre a MEFOB Gödöllőn

Először kerül megrendezésre a MEFOB Gödöllőn

 Először rendezik egyetemi uszodában a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokságot (MEFOB), a válogató házigazdája ugyanis a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) lesz. A mérkőzéssorozat győztesének járó vándorkupáért a MATE férfi vízilabdacsapata is versenybe száll.

A férfi vízilabda selejtező mérkőzésekre 2022. március 25-26-án a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában, a férfi és női vízilabda döntőkre pedig 2022. május 19-22-én Miskolcon kerül majd sor. A férfi vízilabda bajnokság tehát kétfordulós, míg a női egyfordulós lesz.

A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége (MVLSZ) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által kiírt bajnokság legfőbb célja a vízilabda felsőoktatási sportéletben történő támogatása és népszerűsítése, az egyetemi és főiskolai hallgatók egészséges életmódra való ösztönzése, valamint a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolatok erősítése.

Ančić -Valkai Ágnes, a MATE-GEAC női vízilabda szakosztályának vezetője és a MEFS nemzetközi kapcsolatok igazgatója hangsúlyozta, „a bajnokság kiváló alkalmat jelent arra, hogy a MATE dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok által irányított egyetemi vízilabdacsapata is versenybe szálljon és az egyetemi sportéletet népszerűsítsük. A budai, gödöllői, gyöngyösi és kaposvári hallgatókból álló férfi vízilabda csapatunk példaként szolgálhat a többi fiatal egyetemista előtt, hiszen ők már bebizonyították, hogy a tanulmányok és a rendszeres sport kiválóan összeegyeztetők.

A bajnokság zárt versenyszerű, arra kizárólag a Magyarországon működő felsőoktatási intézmények csapatai nevezhettek, korhatárra való tekintet nélkül. Intézményenként mindössze egy csapat szállhat majd versenybe, függetlenül attól, hogy hány campuson vagy karon folyik oktatási tevékenység.

A győztes elnyeri a MEFS által felajánlott Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vízilabda Bajnokság Vándor Kupáját, valamint a jogot a nyári lodzi Európai Egyetemi Játékokon való indulásra.

A MATE házigazda intézményként buzdítja a vízilabda szerető közönséget, hogy szurkoljon a részt vevő csapatoknak, a magyar vízilabdasport hagyományaihoz és értékeihez méltó körülményeket teremtve.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…