2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Egyre zöldebb az USA: kiemelt szerepet kap a napenergia hasznosítása

Egyre zöldebb az USA: kiemelt szerepet kap a napenergia hasznosítása

A 2022-es amerikai közüzemi bővítések majdnem fele napenergiát hasznosító fejlesztés lesz. Erről számolt be az Energiainformációs Adminisztráció, az EIA. Számszerűsítve a teljes újonnan bekerülő kapacitás 46%-a származik majd a nap energiájából.

 

Egyre több ország jár zöld utakon

 

Gyakorlatilag ma már nem kérdés, hogy minden országnak az egyetlen járható út az, ha változtat korábbi szokásain, és megújuló energiákra váltja a régi, szennyező megoldásokat. Szerencsére egyre több pozitív kezdeményezést láthatunk, az egyik leggyakrabban felhozott példa Ausztrália szokott lenni.

Most Amerika is beáll a sorba a fent említett fejlesztésnek köszönhetően, és szép eredményeket produkál.

 

A legzöldebb állam Texas

 

Az összes állam között élen jár Texas, ami az új közüzemi napenergiát felhasználó létesítmények telepítését illeti. Ez egészen pontosan 6,1 GW új kapacitást jelent Texas esetén, míg a második állam Kalifornia, ahol például 4 GW ez a szám.

 

Texas várhatóan már a 2022-es év végére egész Amerika napelemes rendszerének nagyjából az egyharmadával fog rendelkezni. Ebből jól láthatjuk, hogy nem kis előnyről van szó.

 

A napelemes rendszeré a jövő

 

Természetesen a legtöbb országban még rengeteg a tennivaló, amellyel foglalkozni lehet és kell. Emellett pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy mind az adott országban működő vállalatok, mind pedig a magánszemélyek nagyon sokat tehetnek azért, hogy jobb arányok alakuljanak ki a felhasznált energiaforrások szempontjából.

 

Pontosan erre is remek példa a cikk elején említett Ausztrália, ahol a lakosság jelentős mértékben képviselteti magát a napelemes rendszerek által.

 

A pályázatírástól a kivitelezésig

 

A Napelemespályázatok szakemberei teljes körű szolgáltatást kínálnak. Magánszemélyek és vállalatok számára egyaránt lehetőséget biztosítanak arra, hogy egészen a finanszírozás kérdéseitől kezdve a kivitelezésig minden egyes lépést szakszerűen, hozzáértően levezényeljenek.

 

A szolgáltatás keretén belül pályázatírással segítik a projekt megfelelő finanszírozási kereteit megteremteni. A rendszer tervezése során figyelembe veszik az egyedi elvárásokat és minden szempontot, amely hatással lesz a későbbiekben a napelemek által nyújtott teljesítményre. Az engedélyeztetés, és végül a profi kivitelezés sem maradhat ki a sorból.

 

Akár a havonta jelentkező költségek optimalizálása a cél, akár a nulla forintos villanyszámla, a helyszín felmérését követően egyedi árajánlat készül a megrendelő számára. Kalkulátoruk segítségével egy hozzávetőleges összeghez már korábban is hozzáférhetünk.

 

Ugyanakkor azt, hogy mennyire éri meg számunkra az adott befektetés, már nehezebb megítélni, hiszen olyan változók is vannak, mint például a jövőbeni energiaárak. Amennyiben pontosabb rálátást szeretne nyerni, a Napelemespályázatok szakemberei ebben is segítenek./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek